Звіт про роботу РПЛ у парламенті за 21.05

22 травня 2015, 11:52
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
69

Стисло звітую про результати роботи фракції РПЛ у парламенті вчора


По-перше, згідно оприлюднених на сайті Ради статистичних даних, фракція РПЛ визнана найбільш ефективною і організованою: загалом наші депутати брали участь у понад 80% голосувань, що є найвищим показником серед інших фракцій. Більшість наших депутатів брали участь у 90-100% голосувань. Пишаюсь!

На вчорашньому засіданні Верховної Ради України було розглянуто 9 законопроектів депутатів від РПЛ, із яких 6 прийнято в цілому і 3 - за основу.
Так, були прийняті чотири наших законопроектів про денонсацію угод з країною-агресором Росією, зокрема: №0016 про взаємну охорону секретної інформації, №0017 про організацію військових міждержавних перевезень та розрахунки за них, №0018 про співробітництво у галузі воєнної розвідки та №0019 про співробітництво у військовій галузі, а також постанова №2765 про відступ України від зобов'язань, визначених Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод, Міжнародним пактом про громадянські і політичні права та Європейською соціальною хартією. Тим самим, Радикальна партія зробила роботу за МЗС і Адміністрацію Президента, які за п'ять місяців після визнання Росії країною-агресором, навіть не ініціювали ці очевидні рішення. Вважаю, що ми повинні найближчим часом провести повну ревізію в усіх сферах взаємовідносин з РФ. Не може бути жодного співробітництва з агресором!

За основу також був прийнятий законопроект №2890 про муніципальну варту, де я є співавтором. Документом передбачається створення муніципальної варти - органу в системі місцевого самоврядування. Його мета - забезпечення на відповідній території охорони громадського порядку, законності, прав, свобод громадян.

Ще два законопроекти №1912 і 1674, ініційовані мною та колегами Віктором Галасюком, Сергієм Скуратовським, Олексієм Ленським та іншими, мають сприяти розвитку ринку електромобілів в Україні. Їх також прийняли за основу. Ми пропонуємо звільнити автомобілі з електричними двигунами від оподаткування при розмитненні, що зробить їх більш доступними для населення. Збільшення кількості електромобілів в Україні дозволить зменшити споживання палива, здебільшого російського. Окрім того, перехід на електротранспорт матиме позитивний вплив на екологічну ситуацію.

І що дуже важливо - прийняли в цілому закон 2896, де я співавтор, вирішили проблему мільйона підприємців щодо подання так званої "форми 4". Відстрочили на 4 місяці та суттєво звузили коло підприємців, хто має подати інформацію.


Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Рада,закон,Росія,парламент,МЗС,Радикальна партія,Україна,Олег Ляшко,Адміністрація Президента,законопроекти,коаліція,фракція РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.