Генсек має вибачитися

14 травня 2015, 20:00
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
2
644

Чекаємо пояснень та вибачень від Генсека


На минулому засіданні ПАРЄ у Страсбурзі Генеральний секретар цієї поважної організації Турбйорн Ягланд, відповідаючи на питання щодо відзначення 70 річниці закінчення Другої світової війни, дозволив собі некоректне й неправдиве висловлювання у руслі російської пропаганди. Усі ми знаємо, що Росія намагається монополізувати свій внесок у спільну Перемогу. І це у той час, коли всі країни Європи виступають проти збройної агресії російської влади на Сході України. За словами Генсека, ми повинні пам’ятати про начебто 27 млн. росіян, загиблих під час війни з фашистською Німеччиною. Але ж ми знаємо, що це загальна цифра людських втрат усіх народів колишнього Радянського Союзу і називати сьогодні росіянами усіх жертв війни серед радянських людей є абсолютно неприпустимим. Історичні факти свідчать, що втрати українського населення під час Другої світової сягнули понад 10 млн. чоловік і лише в Радянській армії проти фашизму воювали понад 6 млн. українців. Тому висловлювання Генсека є вкрай некоректним і образливим для всіх народів колишнього СРСР.
За ініціативи народного депутата від Радикальної партії, члена української делегації у ПАРЄ Віктора Вовка був оголошений протест та підготовлене офіційне звернення до Генерального секретаря Ради Європи з вимогою пояснити його висловлювання.
Ми повинні захистити пам'ять про історичний внесок українського народу та зберегти факти боротьби українців за Перемогу над нацизмом під час Другої світової, тому чекаємо пояснень та вибачень від Генсека.



Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: СРСР,Радикальна партія,Україна,Олег Ляшко,Німеччина,Європа,ПАРЄ,схід,фракція РПЛ,генсек
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.