Що буде за Мінськом: нова Ялта чи новий Нюрнберг?

07 травня 2015, 18:49
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
2
391

Ставши у Мінську-1 та Мінську-2 на шлях фундаментальних поступок російському агресору, Президент Порошенко неухильно котиться й далі вниз по «мінському шляху»

Я неодноразово попереджав, що ця дорога закономірно призведе до легалізації бойовиків терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР» вже як прямих «партнерів з переговорів».

Саме це відбулося вчора на черговій зустрічі Тристоронньої контактної групи. Вперше перемовини у Мінську відбулися у форматі так званих «робочих груп», у засіданнях яких вже «на рівних» брали участь лідери донецьких та луганських терористів.

Як зухвало заявив вчора один з політичних лідерів донецьких бойовиків Денис Пушилін, розповідаючи про «давно очікуваний прорив» на перемовинах та «конструктивну» роботу робочих груп, «розпочато повноцінний діалог України з Донецьком та Луганськом». А представник луганських терористів Владислав Дейнего повідомив про те, що діалог у середу «йшов практично на рівних».

Тобто поступово відбувається реалізація давнього бажання Путіна перейти на «внутрішньо-український» (київська влада – «ополченці») формат перемовин. Що має засвідчити усій світовій спільноті суто внутрішній характер конфлікту в Україні та довести путінські тези про начебто відсутність збройної агресії Росії і «громадянську війну» в Україні.

Як додатковий бонус Путін отримав ще й легалізацію місця в переговорному процесі Віктора Медведчука, свого кума та головного агента в Україні. Про офіційне включення цієї «стовідсоткової людини» Путінапредставником від України у складі однієї з робочих груп повідомив Леонід Кучма. Називається, дожилися!

Розцінюю такий розвиток подій як черговий крок на шляху національноїзради та капітуляції перед ворогом.

Позиція Радикальної партії є послідовною – ми категорично не погоджуємося з ганебною політикою умиротворення агресора, спрямованою на спроби задовольнити його апетити політичними поступками нашим суверенітетом, у тому числі конституційним та адміністративно-територіальним устроєм нашої держави. Така політика лише демонструє слабкість, заохочує агресора до подальших дій та розпалює війну.

В такий спосіб неможливо уникнути війни, як би на це не сподівалися Президент Порошенко та частина громадян України. Путін буде йти далі.

Адже насправді йому потрібний не мирний процес у Мінську-2, а поділ світу у Ялті-2. Коли б Путін, як новітній Сталін разом з Обамою та Меркель замість Рузвельта та Черчіля, як у Ялті-1, домовився про новий розподіл зонвпливу в Європі та світі.

Цього не можна допустити. Вважаю, що завдання України разом з усім цивілізованим світом забезпечити Путіну судовий процес Нюрнберг-2 у Міжнародному кримінальному суді у Гаазі.


Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Кучма,Росія,переговори,Радикальна партія,Олег Ляшко,Путін,Європа,Петро Порошенко,фракція РПЛ,окупанти,ДНР,ЛНР
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.