Радикальна партія ініціює створення в Україні Агенції підтримки малого бізнесу

05 травня 2015, 18:08
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
148

Радикальна партія ініціює створення в Україні Агенції підтримки малого бізнесу за зразком американської Адміністрації малого бізнесу (Small Business Administration)


Разом із запровадженням інших ключових інструментів економічного розвитку – державного банку відбудови і розвитку, індустріальних парків та експортно-кредитного агентства – це дозволить докорінно змінити ситуацію в економіці: подолати масове безробіття, збільшити експортні надходження, наповнити державний та місцевий бюджети.

Минулого тижня мій заступник у Радикальній партії з економічної політики, керівник Комітету промислової політики та підприємництва Віктор Галасюквідвідав з робочим візитом Адміністрацію малого бізнесу у Вашингтоні. У зустрічі взяли участь менеджмент та фахівці АМБ та Торгівельного департаменту США.

Наша команда переконана, що Україні не можна далі зволікати – треба невідкладно відшукати “точки зростання” та зробити на них стратегічну ставку. Одним із головних джерел росту економіки і забезпечення зайнятості має стати малий та середній бізнес. І ми повинні запровадити комплексну систему державного сприяння створення та розвитку МСБ – через здешевлення кредитів, доступ до державних закупівель, допомогу в просуванні на закордонні ринки.

Відповідні законопроекти для створення в Україні Агенції підтримки малого бізнесубудуть напрацьовані до осені у взаємодії з американськими експертами. Адже американський досвід є найбільш показовим та перевірений часом.

З моменту офіційного заснування АМБ (SBA) у 1953р. за її сприяння було надано мільйони кредитів, гарантій, контрактів на державні закупівлі, консультацій, допомоги постраждалим від катастроф та інших заходів підтримки малого бізнесу.Довготривала та масштабна підтримка малого бізнесу в США наочно демонструє,що успіх приходить не випадково, а коли його старанно вибудовують через цілеспрямовану державну політику. АМБ (SBA) сьогодні – потужний рушій економічного зростання США. Це дієвий інструмент підтримки для 28 мільйонів малих підприємств, що створюють 2 із 3 нових робочих місць у приватному секторі економіки.

Адміністрація малого бізнесу тільки в 2014 році забезпечила надання близько 30  млрд доларів (!) кредитів, які підтримали близько 600 000 робочих місць по всій країні. Авторизовані інвестиційні фонди інвестували в малий і середній бізнес понад 5,5 млрд. доларів. АМБ (SBA) щорічно надає консультаційну підтримку та навчання понад 1,2 млн підприємцям та малим підприємствам. Інша перемога АМБ (SBA) – досягнення того, що вже понад 23% державних закупівель здійснюються саме у малого бізнесу.

Це ще раз свідчить, що якщо малий бізнес не кидати на призволяще, не лишати один на один з “вільною рукою ринку” та великими корпораціями-монополістам, якщо допомагати йому – надаючи доступ до здешевлених кредитів, допомагаючи отримувати державні замовлення, сприяючи його виходу на закордонні ринки, надаючи консультаційну підтримку – він стане справжнім ядром успішної економіки, фундаментом середнього класу, гарантом економічного добробуту громадян. І це саме те, чого потребує наша Україна.

 

Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: США,Радикальна партія,Україна,Олег Ляшко,економіка,бізнес,експорт,фракція РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.