Не дамо мародерам розграбувати українську землю

27 квітня 2015, 19:51
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
2
431

Радикальна партія не допустила зняття мораторію на продаж с/г земель під час формування Коаліційної угоди, не допустить і сьогодні, як би комусь цього не хотілось

Ініціатива відкриття ринку с/г земель, про яку все гучніше заявляють найвищі представники влади - це або повне економічне невігластво, або масштабна антиукраїнська афера. Жоден із варіантів нас не влаштовує і ми не допустимо такого розвитку подій!

Родюча українська сільскогосподарська земля – друге найбільше багатство нашої країни. Перше і найбільше – люди, талановита і працьовита нація. Віддати це багатство за безцінь в інтересах купки олігархів та чиновників-скоробагатьків – згубний сценарій, який нам намагаються втюхати під красивою обгорткою. Відкрити продаж с/г землі зараз означає – запустити нову хвилю олігархізації в Україні. Адже малі й середні підприємці, населення збідніли через шокову девальвацію (падіння курсу гривні в декілька разів), масове безробіття (яке сягнуло 2 млн осіб), драматичне зростання цін і тарифів (в рази). Справжні глибинні структурні економічні реформи, життєво необхідні промислова і інвестиційна політика підміняються “дерегуляцією”, що не додає оптимізму про перспективи швидкого виправлення ситуації. Малий бізнес на селі, не отримуючи від держави необхідних масштабних програм здешевленого кредитування та стимулів розвитку кооперації і переробки, втрачає ресурси для розвитку та віру в майбутнє. 

За цих обставин на перший план виходять спекулянти, які мають доступ до глобального ринку капіталу і вищі посадовці в Україні, які радо готові забезпечити їх інтереси у скупці української с/г землі. Головне - тільки зняти мораторій і селяни дуже швидко продадуть землю за безцінь. Вимушені будуть продати! Адже що їм ще можна буде зробити, коли банківські кредити по 35%, податки на переробку явно вказують що для країни це не пріоритет, отримати відшкодування при експорті – справжня вдача і так далі. А родину годувати і лікувати треба вже сьогодні. Нові ціни на ліки та комунальні тарифи чітко вкажуть, що робити із власним шматочком землі. Продати, бо це копійка сьогодні.

Такий цинічний сценарій перетворить українців у рабів на власній землі. Причому ніби цілком “добровільно”. Обіцяю – Радикальна партія зробить усе, щоб цього не допустити!


Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Радикальна партія,Україна,Олег Ляшко,економіка,мораторій,капіталізм,сільськогосподарські землі,коаліція,фракція РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.