«Політика» влади має бути на своєму місці

26 квітня 2015, 15:13
Власник сторінки
Герой України
0
110

Давайте підведемо риску під завісу тижня. Отже, що ми маємо: Верховна Рада України відклала практичну реалізацію і дія багатостраждального закону про Прокуратуру.

Нагадаю, він був прийнятий надзусиллями і був одним з головних вимог ЄС щодо реалізації Угоди про Асоціацію, яку Україна підписала рік тому.

Відмова від імплементації закону - це крок назад. Новий закон про Прокуратуру базувався на європейській якості права і правил нагляду за додержанням законів.

Відклавши імплементацію цього закону, Україна знову повертається до старої схеми "прокурорського нагляду".

Кому це вигідно? Звичайно, владі. Це вигідно самому Генеральному прокурору, адже за допомогою старої версії закону влада може впроваджувати старі корупційні схеми.

Все це можна описати одним гаслом: "Плати, мовчи і не обурюйся. Ти не май власної думки і не рви плакати президента. Він же гарант !!!! Інакше опинишся у в'язниці".

До речі, президент так і не відійшов від своїх бізнес володінь. Нещодавно провідне видання  “Інсайдер” опублікувало статтю про бізнес імперію Президента України. В його власності далі перебуває компанія “Рошен”, крупні сільгосп корпорації.

Окрім того наш гарант успішно веде бізнес в анексованому Криму, а саме в Севастопольському морському заводі. На “порошенківській” Ленінській кузні роблять зброю з російських комплектуючих і так далі список можна продовжувати. Кому цікаво може прочитати деталі ось тут(http://www.theinsider.ua/business/538796bfc96ca/)

Ми ж з вами хотіли жить по-новому? Не за цей же стояв майдан і гинули люди? Не невже ідеали та цінності демократичного світу знову стали розмінною монетою влади? Невже президент-олігарх це згідно демократичних цінностей?

Відповідь проста – ми знову повертаємося до радянської епохи. Ви тепер дійсно думаєте що уряд реформує країну на європейський лад?

А давайте поговоримо ще про реформи. У понеділок у Києві відбудеться саміт "Україна-ЄС".

Європейські чиновники приїдуть екзаменувати хід проведення реформ в Україні. Звичайно, не можна сказати, що нічого не зроблено за період від Майдану.

Дещо таки зроблено особливо в децентралізації та зменшенні податкового навантаження на бізнес.

Однак за цей період можна було зробити набагато більше. Тим більше, що за цей період Україна взяла кілька мільярдів євро на впровадженя реформ, однак проводять ці реформа совковими методами. Памятаємо прекрасно, як в Радянському Союзі говорили про важливість реформ, які приведуть до покращення життя. Однак ні реформ, ні покращення життя громадяни так і не відчули.

Так само й в Україні. Влада постійно говорить про важливість реформ та просить на їх проведення кошти в західних донорів. Після цього зникають гроші та забувають проводити реформи. Чи хтось нам звітує куди потрачені кошти? Чи хтось нам показує що змінилось за рік? Все ця ж корупція та саботаж реофрмування державного менеджемту.

Ми майже рік чекали поки буде створено національне антикорупційне агентство. Корупція – це гідра українського суспільства, яка досить сильно тримає нашу країну в радянському минулому.

І хто очолив головне антикорупційне бюро? Людина президента !!!

Витратили практично рік на обрання глави антикорупційного відомства, анонсували прозору схему для обрання. І що тепер? «Порішали» все в кабінеті в Президента. Натомість людям по телевізору показали картинку так би мовити справжнього конкурсу.

Окрім цього девальвація національної валюти явно не вписувалося у вимоги українського народу на Майдані. Наші з вами статки за короткий час просто знецінилися через недолугу політику Нацбанку та влади.

Щоб компенсувати різницю в більш як двократному падінні гривні, влада йде на непопулярні кроки, а самепідвищує ціни на продукти харчування, тарифи, речі першої необхідності.

Плюс до цього зросли зовнішні борги країни, які теж треба вчасно повертати. Звідки ж взяти кошти?Найкращий і найпростіший спосіб – це залізти в кишені платників податків.

Дійсно тарифи слід піднімати, однак це має відбуватися на тлі економічного зростання, а не на тлі падіння економіки. Тарифи повинні бути справедливі, вони не повинні стати петлею на шиї платників податків. Політики повинні думати як підняти купівельну спроможність громадян, адже завжди в світі головне - покупець.

Економіку слід піднімати за рахунок розвитку малого та середнього підприємництва. А це можливо не через підняття тарифів і цін, але впровадження системи спрощеного і дебюрократизованого ведення бізнесу, зменшення котролюючих органів.

Влада повинна «самоусунутись» від регуляціїї ринку і дати можливість "невидимій руці ринку" створити здорову конкуренцію і покращувати якість продукту, який буде конкурентоспроможний не тільки на внутрішньому ринку, але і за його межами.

Так, свого часу Італію після Другої світової війни врятувало мале і середнє підприємництво. Тепер ми знаємо відомі італійськи марки, які створюють бренд "Made in Italy". А народжувалися вони з малого підприємництва. Держава не вмешивалось в процем формування ринку. І він став основним важелем регулювання та зростання економіки і, головне - якості !!

Натомість в результаті так званих реформ постраждав народ, малий і середній бізнес. Хто ж досяг успіху? Купка ділків наближених до влади людей, банки яких отримали потрібне рефінансування, натомість інші банки закривають.

Чи може Україна відчути економічне зростання? Так звичайно. Тільки цього повинні хотіти самі політики, адже на даний момент від них залежить, яким курсом на відновлення йтиме країна.

Наші політики часто заявляють, що політика і Україна для них на першому місці ", однак, ця ж" політика "повинна бути на своєму місці, яка працюватиме на благо рідної України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Украина,война,политика,европейский союз
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.