Субсидії - без головного болю

20 квітня 2015, 20:41
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
254

Сьогодні разом з Віктором Галасюком та іншими колегами по фракції Радикальної партії зареєстрували законопроект №2676 про автоматичне нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам

У квітні українці почали отримувати бланки заяв на отримання субсидії та спрощені декларації про доходи. Водночас у документах попереджують, що у разі невірного заповнення декларації, необхідно буде сплатити штраф у подвійному розмірі надміру перерахованої (виплаченої) суми житлової субсидії.

Проте пояснення щодо заповнення бланків широким верствам населення не надавалися. Тож українці мають два виходи: або тимчасово утримуватися від субсидій та платити за підвищеними тарифами, або заповнювати декларацію разом з працівниками територіальних відділень Мінсоцполітики.

Фактично для отримання права на нарахування субсидії пенсіонерам або інвалідам, незважаючи на стан їх здоров’я, потрібно безпосередньо звертатись до територіальних органів соціального захисту населення, витрачати кошти з без того жалюгідної пенсії на оплату проїзду та годинами вистоювати в довжелезних чергах.

Така ситуація є невиправданою з огляду на те, що органи праці та соціального захисту населення безпосередньо мають право робити запити та безоплатно отримувати від органів Державної фіскальної служби, Пенсійного фонду України, підрозділів Державтоінспекції, бюро технічної інвентаризації, органів державної контрольно-ревізійної служби, інших органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування інформацію, необхідну для призначення субсидій.

Поданим нами законопроектом передбачається автоматичний розрахунок субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива без фізичного залучення особи пенсіонера або інваліда до вказаного процесу. Ми вважаємо, що це правильно і справедливо!


Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: законопроект,Радикальна партія,Україна,Олег Ляшко,Пенсійний фонд,українці,пенсіонери,субсидії,фракція РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.