Ситник - не Гувер!

17 квітня 2015, 14:43
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
546

Моя думка щодо призначення голови Національного антикорупційного бюро Артема Ситника


Вчора Президент Порошенко представив його нам на засіданні Національної ради реформ. 

Всі вимагали, щоб нові борці з корупцією не були прокурорськими чи міліціонерами з досвідом корупційних зв'язків. Ситник має 10 років прокурорського стажу, більше того - працював начальником слідчого відділу прокуратури Київської області. Покажіть мені його гучні корупційні розслідування на цій відповідальній посаді?! Зате всі в системі прокуратури знають його зв'язок із колишнім прокурором Києва і області Юрієм Гайсинським. Це той, якого колись у Парижі грабонули на 5 мільйонів доларів. Після звільнення з органів прокуратури Ситник став партнером Гайсинського у юридичній фірмі.

Всі вимагали, щоб новий голова НАБУ був чесний, щоб мати не лише юридичне, а й моральне право переслідувати корупціонерів. Ситник не є таким! Декларація за минулий рік - трохи більше 20 тисяч гривень доходів, зате в сім'ї - понад мільйон. Так якраз роблять усі корупціонери - записують статки на сім'ю. 

Упродовж останнього часу Ситник 7 разів їздив до Москви і приховав цей факт від перевірячих органів. У мене дуже просте питання - за чим голова НАБУ їздить до країни-агресора?

Вважаю, що ідея з обранням голови НАБУ провалилася. І Президент мав це чесно визнати, а не призначати головою НАБУ людину, яка на старті немає довіри суспільства. Це ставить під сумнів щирість заяв влади про боротьбу з корупцією.

 

 

Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Москва,прокурор,Радикальна партія,Україна,Олег Ляшко,liashko,Петро Порошенко,фракція РПЛ,Антикорупційне Бюро України,НАБУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.