Мобілізуємося, щоб вижити!

26 лютого 2015, 22:59
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
701

Вимагаю від депутатів негайних та рішучих дій!

Сьогодні відбулася Рада коаліції за участі Голови Верховної Ради Гройсмана, прем’єр-міністра Яценюка та міністрів фінансово-економічного і соціального блоку з обговорення критичної ситуації в економіці країни та невідкладних спільних дій уряду і парламенту. Відбулася жорстка, але водночас щира розмова.
Зрозуміло, що фракція Радикальної партії докладе максимум зусиль, щоб спільно з партнерами по коаліції та урядом стабілізувати ситуацію. А для цього треба невідкладно доопрацювати урядові законопроекти щодо змін до бюджету та отримати міжнародну фінансову допомогу, що підтримає економіку та гривню. Тому я жорстко критикував депутатів за млявість і неготовність до мобілізації у роботі, коли фактично «хата горить», та ініціював якнайскоріше проведення відповідного засідання Ради. Погодилися, що детально доопрацюємо законопроекти до неділі, щоб вже у понеділок прийняти їх у сесійній залі.
Водночас, для нашої фракції є кілька принципових питань. 
По-перше, ми категорично вимагаємо вже у понеділок голосування в Раді за відставку Голови НБУ Гонтарєвої одночасно з ухваленням урядових законопроектів. Тільки ці дві дії разом можуть змінити ситуацію на валютному ринку. Ринок більше Гонтарєвій категорично не вірить! А значить, без зміни керівника НБУ сподіватися на стабілізацію марно. Попросив Гройсмана і Яценюка донести нарешті цю очевидну вже всій Україні істину до Президента Порошенка.
По-друге, ми категорично заперечуємо проти підвищення на 5 років пенсійного віку та страхового стажу для тих громадян, хто має право на пільгову пенсію за роботу у важких умовах. Популярно пояснив урядовцям, що такого роду ініціативи є вкрай шкідливими. Адже вони дадуть мізерні заощадження витрат Пенсійного фонду, зате спричинять справедливе обурення у суспільстві.
Сказав також свою думку про ілюзорні спроби боротьби нового Генпрокурора з корупціонерами старого режиму та п’ятою колоною Путіна в Україні. Уся немічність яких як у дзеркалі відображається у нинішніх історіях розслідування справ Єфремова та Чечетова. Думаю, з такими діями увесь кредит довіри до пана Шокіна скоро випарується навіть у тих, хто ще мав якісь марні сподівання на нього.
Ситуація критична. Часу вже нема. Повна мобілізація усіх зверху й до низу – єдина запорука виживання України!

 

Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Яценюк,НБУ,Рада,парламент,Нацбанк,прокурор,Радикальна партія,Володимир Гройсман,Україна,Олег Ляшко,Пенсійний фонд,депутати,Путін,гривня,мобілізація,Петро Порошенко,Єфремов,фракція РПЛ,Гонтарева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.