Бійся данайців, що приносять дарунки

15 лютого 2015, 18:54
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
1
541

«Бійся данайців, що приносять дарунки», - говорить відоме давньоримське прислів’я.


В наш час воно означає пораду не довіряти агресору, що буде рядитися у тогу миротворця.

Сьогодні Рада Безпеки ООН за терміновою ініціативою Росії має розглядати несподівано внесений державою-агресором проект резолюції по Україні на підтримку Мінських домовленостей. Це при тому, що за останній рік Рада Безпеки ООН засідала майже 30 разів, намагаючись ухвалити резолюцію по Україні, але кожного разу Москва блокувала ухвалення рішення, користуючись правом вето.

Чим же обумовлена нинішня «миротворча» ініціатива Кремля в ООН та які її справжні цілі?
Відповідь проста: значні політичні поступки Путіну, на які погодився Президент Порошенко під тиском Ангели Меркель та Франсуа Олланда у Мінську-2, насправді поки що не знайшли належного юридичного закріплення у міжнародно-правовому документі. Тому Кремль прагне освятити поступки Порошенка авторитетом резолюції Ради Безпеки ООН з тим, щоб у подальшому піднімати ґвалт про начебто невиконання Україною рішень цього міжнародного органу. І використовувати свою «миротворчу резолюцію» як засіб політичного тиску на Україну та виправдання для своєї подальшої агресії.

Сподіваюся, що українське керівництво і представники країн-друзів України в Раді Безпеки ООН не потраплять у цю примітивну дипломатичну пастку, яку розставляє агресор, імітуючи миротворчу діяльність.


Олег Ляшко,
Народний депутат Укрїни,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: ООН,Кремль,Луганщина,Радикальна партія,Донбас,Україна,Олег Ляшко,liashko,агресія,Донеччина,фракція РПЛ,окупанти
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.