Конституційним ладом не торгують

12 лютого 2015, 19:50
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
337

Президент Порошенко не мав повноважень виносити на торги питання конституційного ладу України

За повідомленнями ЗМІ, одна з умов "миру", про який домовився Порошенко у Мінську - проведення конституційної реформи в Україні, "в якій мають бути враховані законні права людей, які проживають на території Донбасу".
Якщо це правда, то Президент Порошенко не мав повноважень виносити на торги питання конституційного ладу України. Це питання – виключно у компетенції парламенту і народу України. 
Хочу нагадати, що у Постанові "Про ініціативу міжнародних переговорів щодо деескалації ситуації навколо України", прийнятій Верховною Радою за моєю ініціативи у квітні минулого року, наголошується на неприпустимості "включення до предмету міжнародних переговорів питань, що належать до внутрішньої компетенції України, зокрема – конституційного ладу і адміністративно-територіального устрою України, визначення статусу і порядку застосування мов в Україні, термінів і порядку проведення виборів Президента і парламенту України" тощо. Тобто парламент чітко окреслив засадничі цілі та межі таких переговорів з метою недопущення під час їх проведення будь-яких спроб зовнішнього диктату з питань, що належать виключно до внутрішньої компетенції України. 
Порошенко ці межі порушує. На догоду Кремлю. Робіть висновки.

 

Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Кремль,Радикальна партія,Донбас,Україна,Олег Ляшко,війна,Мінськ,Конституція,Петро Порошенко,схід,Володимир Путін,фракція РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.