Кабмін простив несплачені податки та пустий бюджет режиму Януковича?

22 січня 2015, 17:55
Власник сторінки
Юрист
0
76

За своєю абсурдністю законопроекти “нової влади” починають бити усі можливі рекорди.

За своєю абсурдністю законопроекти “нової влади” починають бити усі можливі рекорди. Коли бюджет пустий, коли ми з простягнутою рукою просимо грошей на Заході, Уряд з легкістю простив Уряду Януковича всю його контрабанду та ухилення від сплати податків за останні роки. При чому цинічно поставивши датой початку відліку такого періода “всепрощення” – початок контрабандної діяльності Курченка на ринку нафтопродуктів. Прямо день в день! Коли він від імени Сім”ї підм”яв під себе весь імпорт нафтопродуктів, та залучив наближених нафтотрейдерів до спільної контрабанди без сплати податків. 

Результатами такої діяльності по різним підрахункам стали: несплата більше 600 мільярдів гривень до бюджету колишнім Міністром енергетики Ставицьким, виведення лише на один англійський рахунок єдиноразовим платежем 30 мільйонів ЄВРО Злочевським, який завдяки нашій Генпрокуратурі його вдало розморозив в Англії, оскільки Україна не забезпечила англійських правоохоронців належними доказами, нараховані нафтотрейдерам, що перебували у партнерстві з Курченкам, 30 мільярдів гривень несплачених податків та зборів (при курсі ще 8) тощо. Усього за даними експертів Україна зазнала втрат на 30 мільярдів доларів США щонаменше. А ми просимо в інвесторів сотні мільйонів щоб вижити.

І тепер, коли Україна вкрай потребує коштів, її Уряд раптом вирішує простити тяжкі кримінальні злочини (адже це не просто несплата податків) нашим мільярдерам та мільйонерам? Та ще й посиланням на вимоги Міжнародного валютного Фонду? Який як раз вимагає від нас економії та прозорості.

Якби я особисто не спілкувалася з представниками МВФ! Якби я достеменно не знала, що мова йде про те, що в багатьох наших громадян в обхід законодавства є рахунки та майно за кордоном. І якщо дозволити їм це задекларувати, то з того, що держава вже нібито втратила, ми ще могли б отримати кошти. Тим більше, що такі обмеження (по рахункам та майну) – були штучно створені нашими законотворцями, щоб утворити так зване “горлишко бутилки”, коли здійснювати фінансові операції можна тільки через хабарі, наближені структури, відмивочні центри та своїм. В усьому світі можна абсолютно законно все це мати та робити. Тому логічно простити наших громадян за те, що дозволено в усьому світі за сплату певного збору, адже виводили вони кошти все одно з ухиленням  від сплати належних платежів. Ось про що йшла мова. Про те, що за кордоном! А не про прощення криміналітету награбованого!

Тобто пропонуючи нам застосувати податкову амністію, МВФ фактично ініціював наступне: всі мають задекларувати все своє майно: рахунки, будинки, акції, тощо. І почати з чистого листа. Тоді прибуток, який буде отримуватися після цього – буде легко відстежити і перевірити сплату по ньому податків. Придбав новий будинок? Покажі сплату. Тобто це була АНТИКОРУПЦІЙНА ІНІЦІАТИВА! Спрямована передусім на посадовців. І що з цього зробив Уряд? Провів амністію кріміналітету Януковича за спустошений ухиленням від сплати податків бюджет? А в той же час тим, хто не йде воювати за цю державу на Сході загрожує 2 роки ув”язнення? При тому, що ті, хто не сплачував податки винні в тому, що наші хлопці йдуть на війну не озброєні? При тому, що несплачені в бюджет кошти режимом Януковича наразі направляються на фінансування подій на Сході? Після цього дійсно хочеться пустити декому “кулю в лоб”. Те, що наразі робиться Кабміном та Мін”юстом як провідником усіх корупційних ідей, не вкладається в поняття здорового глузду. 

Тому що куди (чи на що) дивився Уряд, коли просував це через Парламент? “вільнити від кримінальної відповідальності за неспату податків всіх, хто ухилявся від цього три роки під час режиму Януковича? Так хто крім його Сім”ї дійсно ухилявся в значному обсязі? І ще раз, дата початку терміну починається з початку діяльнсті Курченка на ринку нафтопродуктів. Хто  з його нафтопартнерів це пролобіював? Єремеєв? І ми після цього просимо кредити? Та ми ж так багаті. Прощаємо усіх. 

І скількі держава погодилася отримати за ухилення від кримінальної відповідальності? 5 відсотків? Нарахованого нашою вже люстрованою (?) податковою?

Я пригадую одну справу, в якій я брала участь у 2004-му. Тоді, під час виборів, компанію, де я працювала, відкрито грабували податківці. Буквально: з автоматами та нальотами на склади. І за рік я скасувала 25 незаконних постанов слідства через суди. Одне з засідань – було в Житомирському апеляційному суді. Порядок розгляду там такий: заходить “твоя” трійка суддів, і слухає одна за одною всі розписані на неї справи. Тому до залу входять усі, чия справа має розглядатися. Суд – кримінальний. По одній справі ввели скрученого навпіл хлопця в наручниках. Його звинувачували в крадіжці двох ящиків ковбаси зі складу. Дали 4 роки. Напівпритомна мати прощалася з ним у залі засідань, бо стан здоров”я в неї був такий, що вона розуміла, що його не дочекається. Потім розглядалася наша справа. Податківцями лише державі (!), оскільки товари частково зберігалися в іноземних вагонах Укрзалізнецей, було нанесено збитків на 2 мільйони. І один з суддів не витримав і запитав в податківця: ну добре, ви заарештували і продали майно приватної структури, но що робити зі збитками держави? Хто це оплатить? Податківець подумав, і показуючи рукой в нашу сторону сказав: “Не знаю, наверное они”....

Через рік  після цього я залишила країну і поїхала отримувати юридичну освіту в Лондоні. Шукати справедливість. Тепер, можу сказати: справедливість – поняття відносне. В чистому вигляді його не має ніде.  В нас – корупція, в Англії та США – так зване “правосуддя для багатих”. Але однозначно, коли мова йде про те, що за вкрадену ковбасу кидають у в”язицю, а мільярди прощають.. то це вже не відносні поняття. Це – злочин. Перед державою та громадянами України. Злочин, який замовно, з корисливих мотивів, вчинили певні представники Уряду та лобісти в Парламенті. 

Це державна зрада.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.