Прокуратура Швейцарії порушила кримінальну справy проти “правої руки” Яценюка

02 січня 2015, 07:22
Власник сторінки
Юрист
1
209

Російське ФСБ під прикриттям охоронної компанії Єремеєва знаходиться на стратегичному державному об”єкті, бюджет 2015 залишив кримінальні дири старого режиму. З Новим Роком, Україно! З новим життям!

За даними Швейцарських джерел прокуратура Швейцарії порушила кримінальну справу та заморозила активи Миколи Мартиненко за хабарництво та відмивання коштів. Мартиненко насьогодні є “правою рукою” Арсенія Яценюка та одним з найвпливовіших членів “Фронту змін” в Парламенті. Він є фактично відповіадльним за збір голосів в Раді та перемови з іншими силами в разі необхідності провести той чи інший законопроект.

В той же час продовжується викачування дизельного пального зі стратегічного об”єкту, що в судовому порядку було передано у власність України, - трубопроводу нафтопродуктів, раніше належного російській компанії “Прикарпатзахідтранс”. Сьогодні українським правоохоронним органам, які намагаються припинити термінове спустошення трубопроводу в обхід судового рішення, внаслідок чого держава втратить палива на 80 мільйонів доларів США, перешкоджає охоронна компанія Єремеєва та ... російське ФСБ, представники якого знаходяться на об”єкті, як передають очевидці. В той же час менеджмент Єремеєва намагається привезти співробітників російської компанії в Київ “на мітінг”. Народ відмовляється, адже всі добре розуміють, що якщо росіяні та Єремеєв  спустошать трубу, використовувати її без попереднього наповнення технічним дизпаливом, буже неможливо. А 80 зайвих мільйонів в держави не має. Отже вони залишаться без роботи. Протистояння триває. Не без “бездіяльності” деяких керівників МВС.

В бюджеті на 2015 рік залишені старі корупційні схеми, таки як, наприклад, повернення з бюджету ПДВ посередникам, що скуповують зерно в виробників, та експортують його за кордон. В 2014 році на цьому заробив скандальний екс зам Голови Адміністрації Президента Юрій Косюк, якому бюджет повернув ПДВ на суму 491 млн грн.

І на фоні цього у своєму новрічному виступі Арсеній Яценюк поздоровив Україну з важливою епохою, яка принесе їй нове життя.

Яке нове? Поки що єдине, що змінилося – це обличчя. Схеми ті ж самі. І те, не всі. Та ще й нескінченна війна, яка забрала вже стільки найкращих... 

Арсеній Яценюк... Взагалі настав час кому сь, як в той сказці Андерсена, сказати про нього: “А король-то – голий!”. Що він зробив за весь цей час крім гучних заяв?  Так, він ніби-то розумний, талановитий, подає надії.. Але він подає їх вже 10 років. І завжди був при владних посадах. А де результат? Які реформи він провів? Що змінив в державі на краще? 

То ж краще просто абстрагуватися від його розумності та подивитися: хто в його команді? Мартиненко? Іванчук? Петренко? Що вони зробили крім того, що є учасниками численних корупційних скандалів? То як же Яценюку бороти корупцію в особі його найкращих друзів? 

Та й обидва його Уряди – найбільш непрофесійні в історії України. Це вже відмітили іноземні спостерігачі.

Коли Урядом було прийнято (прийнято!) Постанову, яка прибирала від Мін”юсту корупційну схему торгівлі конфіскатом через приватні прокладки, Яценюк відмовився її підписувати. І все затихло. Відмовився! Це як? Де Конституція? Де Закон “Про Кабінет Міністрів”? І чому? Тому що друзі підклали йому в супроводжувальний пакет документів записку, після якої він перекреслив вже поставлений підпис. І торгівля конфіскатом повернулася приватним учасникам, яких призначає Мін”юст. 

І це при тому, що в усьому світі такі речі як виконання судових рішень, торгівля конфіскованим майном, гральний бізнес – прерогатива держави. Адже те, що потрапило в державу – важко приховати, а заниження ціни треба пояснити. А якщо задіяна приватна прокладка з директором “звать його ніяк”, то все, що отримує держава – це лише невеликий відсоток  від того, що осідає на приватних рахунках.

І коли Яценюк в черговий раз починає погрожувати своєю відставкою (4 рази в цьому роци), і його, як тургеневську баришню всі кидаються умовляти залишитись, дуже хочется, щоб його нарешті відпустили. Краще втрачена можливість, ніж пуста надія. 

То ж все з урахуванням війни стало тільки гірше. Але побоюючись за свою владу, Уряд та Президент роблять все, щоб не оголосити стан війни та не запросити міжнародну військову допомогу. Адже якщо в країну прийде ООН, то воно простежить і за реформами, і за правопорядком “за одно”.  А поки що боротьба з з корупцією дійшла до того, що підприємці пишуть скарги американскому торгівельному представнику. І він втручається.

Отже єдине, що хочеться побажати в цей складний час нам усім, - щоб нарешті почалися РЕАЛЬНІ зміни. І припинився ПОПУЛІЗМ. Від цього почнеться боротьбся з корупцією. І – МИРУ! Щоб закінчилася війна. З Новим Роком! Хай нам щастить.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.