Оце збираюсь в Москву, поїду в Кремль отримувати зарплату...

24 грудня 2014, 09:58
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
2
264

Це я до чого. Пам'ятаєте байку Крилова про лебедя, рака і щуку? Сьогодні ця байка заледве не стала реальністю в українському парламенті щодо розподілу повноважень інститутів влади


РНБО з напівдиктаторськими повноваженнями - шлях лебедя, рака і щуки. Коли Рада нацбезпеки і оборони має нечувані повноваження у антикорупційній, гуманітарній, правоохоронній, екологічній та інших сферах - це означає створення третього потужного центру влади. І РНБО такого зразка, даруйте за оксюморон, становить загрозу для національної безпеки. Тому наша фракція не голосувала за даний законопроект. Який, зауважте, неодноразово суперечить Конституції. Вже Янукович крутив Конституцією, як циган сонцем. І чим це закінчилось для країни... На жаль, нинішня влада завзято повторює помилки минулого режиму. І це страшно. Востаннє за антиконституційні закони Верховна Рада голосувала 16 січня цього року. Скільки крові після цього пролилось... Хіба мало крові?!.. Ми повинні йти шляхом реформ у правовому полі, а не придумувати повноваження "під людину", незалежно від того, хто це. При всій повазі до Олександра Турчинова: Арістотель мені друг, але істина дорожче. Ми йшли у коаліції не для того, щоб виконувати забаганки політичних партнерів. Тим більше, якщо вони можуть мати драматичні для країни наслідки. Абсолютно згоден з депутатом від нашої фракції паном Юрієм Шухевичем: це була спроба державного перевороту. Але разом із колегами по коаліції з "Батьківщини" та "Самопомочі", а також патріотичною частиною позафракційних депутатів ми наполягали - і, зрештою, парламент утримався від цієї фатальної помилки. А коли депутати з "Народного фронту", хто засуджує нас, що ми не голосували за законопроект про диктатуру РНБО, розповідають, мовляв, ми граємо на руку Москві, що нам платять зарплату у Кремлі - їм має бути соромно. Їм би краще нагадати своєму претенденту на секретаря РНБО зданий без жодного пострілу Крим і здачу значної частини Донбасу. Так хто там Кремлю допомагає?!

Отже, щука в парламенті не була підтримана. А от лебідь і рак не можуть поділити владу - і через це страждає народ і держава. Нам потрібен єдиний жорсткий центр влади. Особливо у цей час смути. Тому або канцлерська модель із скасуванням посади Президента, або переведенням її функцій у церемоніально-представницькі, або навпаки - американська модель, де сам Президент керує урядом. Нації не потрібен дерибан посад і повноважень. Нації потрібен лідер, який готовий нести відповідальність.

 

Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Турчинов,парламент,Кремль,РПЛ,РНБО,Олег Ляшко,liashko,Конституція,коаліція,фракція РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.