Гонтарєву - у відставку!

17 грудня 2014, 22:45
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
145

Сьогодні разом із головою фінансово-банківського комітету Ради Сергієм Рибалкою зареєстрували проект постанови про заслуховування у Раді звіту і відставку голови Нацбанку Валерії Гонтарєво


Також на раді коаліції сьогодні прийняли рішення, що звіт Гонтарєвої відбудеться у вівторок, 23 грудня. Дехто з колег пропонує слухати цей звіт у закритому від преси і громадськості режимі, я категорично проти. Як обкрадати людей через обвал гривні - то у відкритому режимі, на очах усього світу, а як прозвітувати, що зробив Нацбанк для порятунку гривні - то у закритому.

Вважаю, що Президент Порошенко зробив велику помилку, коли влітку запропонував управляючу його бізнес-активами на посаду голови Нацбанку. Це те саме, що Гелетей - міністр оборони. Я єдиний депутат, який голосував проти призначення Гонтарєвої, але втішає це мало, бо більшість моїх колег поспішно підтримали пропозицію Президента, замість того, щоб добре подумати.

Дивує також і обурює глуха мовчанка Президента, уряду і Нацбанку в умовах коли внаслідок обвалу курсу гривні мільйони людей втрачають робочі місця, бізнес масово закривається, люди катастрофічно бідніють. Відповідальна влада мала б заспокоїти суспільство, чесно пояснити реальні причини падіння гривні і розказати, як виправлятиме ситуацію. Відсутність адекватної реакції влади лише обурює людей.

Так само Нацбанк і уряд мають врешті взятися за вирішення проблеми виплат валютних кредитів. Платити по 20 чи навіть 15 гривень за долар - не можливо!!! І банки не вправі вимагати цього від своїх валютних боржників. Якщо влада так само і далі уникатиме пошук шляхів розв'язання цієї проблеми - напруга лише зростатиме, що вкрай небезпечно в умовах російської агресії.


Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: президент,НБУ,парламент,РПЛ,Радикальна партія,Олег Ляшко,економіка,гривня,Петро Порошенко,Гонтарева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.