Закликаю уряд припинити платити по зовнішнім боргам

17 грудня 2014, 20:04
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
208

Україна - на порозі соціального колапсу та економічної катастрофи, а в урядовому проекті бюджету на 2015 рік передбачено 60 мільярдів гривень на обслуговування державного боргу


Для порівняння: на армію у воюючій Україні - усього 42 мільярди. Сума виплат по зовнішнім боргам також у кілька разів більша за заплановані видатки на освіту чи охорону здоров'я. Загалом витрати на обслуговування державного боргу України перевищують 12% загальних видатків бюджету.

Зважаючи на критичне військово-політичне, фінансове та соціально-економічне становище держави, пропоную уряду негайно провести перемовини з найбільшими кредиторами України про реструктуризацію виплати заборгованості. Зокрема, треба домагатися тимчасового - на 5-7 років - призупинення нарахування та сплати відсотків за державним боргом та повернення основної заборгованості до подолання збройної агресії проти України та відновлення її територіальної цілісності.

Якщо кредитори не погодяться добровільно реструктуризувати заборгованість, уряд має оголосити дефолт. Сьогодні - в надзвичайних умовах, в яких знаходиться Україна, всі наявні ресурси бюджету мають бути першочергово спрямовані на оборону та в створення робочих місць, відновлення вітчизняної економіки. Якщо міжнародна спільнота реально хоче допомогти нашій країні - хай трохи зачекають з отриманням боргів. Інакше, якщо не збережемо Україну, кредитори не отримають взагалі нічого!

 

 

Олег Ляшко,

Народний депутат України, 

Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: бюджет,дефолт,РПЛ,Радикальна партія,Олег Ляшко,економіка України,борг
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.