Основні тези зустрічі з єврокомісаром Федерікою Могеріні

17 грудня 2014, 19:58
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
72

Сьогодні разом з іншими керівниками фракцій зустрічався з Високим представником ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федерікою Могеріні, яка відвідує Київ з офіційним візитом


Сьогодні разом з іншими керівниками фракцій зустрічався з Високим представником ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федерікою Могеріні, яка відвідує Київ з офіційним візитом. 

Передусім я привітав шановну гостю з першим історичним засіданням в Брюсселі у понеділок 15 грудня нового органу, утвореного в рамках Угоди про асоціацію України та ЄС, – Ради Асоціації та висловив наше сподівання на символічне значення цієї події як початку дійсно нової ери у співпраці України та ЄС.

Я також подякував за нещодавнє рішення Ради міністрів закордонних справ країн-членів ЄС щодо запровадження нових обмежувальних заходів ЄС через незаконну російську анексію Криму (в частині торгівлі європейських компаній з Кримом), чим ЄС вкотре підтвердило свою позицію щодо територіальної цілісності України, включно з Кримом. 

Водночас, я наголосив, що цього надто мало! Для того, щоб примусити Путіна до виконання в повному обсязі Мінських домовленостей (якими так переймаються європейські політики, бачачи їх ледь не єдиним шляхом виходу із ситуації з російською агресією на Донбасі), необхідні подальші більш жорсткі економічні санкції проти Росії та допомога у створенні сильного українського війська. Адже Путін розуміє тільки силу та економічний тиск!

Я також висловив занепокоєння тривожними сигналами і проявами такого нового явища, як «втома від України» у Брюсселі. Зокрема, як повідомили джерела, Президенту України П.Порошенко не надійшло запрошення до участі в засіданні Європейської Ради (Саміту ЄС) 18-19 грудня. Проти його візиту на цьому тижні до Брюсселя начебто виступив навіть такий друг України, як новий Президент Європейської Ради поляк Дональд Туск, оскільки цей візит «не на часі».

Тож, я попросив наших європейських партнерів набратися більше терпіння, витримки та витривалості. Оскільки військово-політична та безпекова нестабільність на сході Європи, на жаль, може бути на довго і не з нашої вини, а реалізація реформ в Україні теж вимагатиме часу та чималих, в тому числі спільних, зусиль.

Переконаний, що для спільної перемоги необхідно невтомно працювати обом сторонам – владі в Україні над реальними реформами, а Європі над мобілізацією солідарності задля надання адекватної допомоги Україні та стримування російського агресора. 

Переможемо або втратимо ми разом.

 

Олег Ляшко,

Народний депутат України,

Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Брюссель,РПЛ,Радикальна партія,Київ,Донбас,Україна,Олег Ляшко,Путін,Європа,Євросоюз,Крим
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.