Комерційна медицина: За і Проти(мій погляд)

06 грудня 2014, 01:22
Власник сторінки
0
106

Приклад із мого життя, або чому я обираю комерційну медицину.

Якщо так подумати, то комерційна медицина - це щось аморальне і неприйнятне і багато хто зараз буде засуджувати мою думку з приводу "комерційної медицини". На сьогоднішній день лікарів-бюджетників цікавить виключно прибуток(проте це не дивно, коли їхня зп - мінімальна).

Та ось... Десь рік тому мені довелося опинитися в лікарні зі зламаною кінцівкою, тоді я пройшов обстеження у двох лікарнях одна з яких була на некомерційних засадах, а інша як ви вже зрозуміли на комерційних. 
Я звернувся до фіхівця в комерційній лікарні і впродовж години він мені призначив обстеження, ренген і все що необхідно робити при подібній ситуації. Тоді мені зробили безболісний укол, щоб зменшити біль і зняти запалення кінцівки. Цікавий факт, всі лікарі були доброзичливі, усміхнені, що викликало захоплення і здивування одночасно. Вони мені прописали пігулки і наклали гіпс, і процес одужання почався. Мене викликав!!(особисто телефонував) і казав щоб я з"явився на огляд до фіхівця, наскільки швидко іде одужання і для попереждення можливо важких наслідків... Завдяки професійному і доброзичливому підходу до лікування я одужав приблизно за 2 тижні(в мене були роздроблені 3 пальці на лівій руці).

А зараз я розкажу історію яка передувала цьому...
Перед подіями які я описав вище, я невдало зіграв у волейбол і в наслідок невдалого падіння зламав праву руку. Не довго думаючи я вирушив у міську лікарню за місцем прописки(примітка м.Кіровоград). Там мене зустріла велика черга і недоброзичливий погляд з боку лікарів які ходили по коридору туди-сюди(таке враження що вони ходять щохвилини на консиліум) і невдоволені люди із черги. Вже там мені довелось познайомитися із суворими реаліями життя пересічних українців, які є повсякденцями у лікарів... Я був дуже здивований, проте не буду зараз розповідати чому саме, це інша історія!
І так.. Підійшла моя черга заходити до лікаря, я зайшов усміхнений, доброзичливо привітвся із лікарем, на що у відповідь я побачив тільки зневажливу посмішку в мою сторону... ну то так.. не дуже вже я і звернув на то уваги...
Лікар почав обстеження(кінців була майже в 2 рази більше за іншу) він щось помацав, покрутив мою кінцівку, подивився і сказав що в мене!!! звичайнісінький забив, що можна не перейматися...
Як же так??? Він що чудотворець? або провидець?
Коли неозброєним оком видно, що в там перелом...Проте він без ренгену без нічого поставив діагноз.

А тепер скажіть мені будь-ласка, що краще комерційна медицина, або "безкоштовна державна"?
Мені здається зараз саме час, про це замислитися і почати реформування МОЗ і самої медицини в цілому і переходити до страхової-комерційної медицини. Моя думка, що тільки так ми зможемо зміцнити наше з вами здоров"я і інтегруватися у світову практику з охорони здоров"я.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: медицина,реформа,МОЗ,Україна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.