Українські військові потерпають не тільки від ворожих куль, але й від холоду

08 жовтня 2014, 16:32
Власник сторінки
депутат Вінницької обласної ради
0
47

Пристрасті навколо зимівлі української армії в зоні АТО киплять вже давно. Бабине літо було недовгим, холод і вогкість вже знижують боєздатність наших хлопців.

Пристрасті навколо зимівлі української армії в зоні АТО киплять вже давно. Бабине літо було недовгим, холод і вогкість вже знижують боєздатність наших хлопців.

Громадський резонанс з приводу нездатності військової бюрократії швидко і головне вчасно забезпечити навіть необхідний мінімум - змусив генералів метушитися, демонструвати бурхливу діяльність і роздавати обіцянки.

А поки вони імітують якісь дії у цьому напрямку, забезпечення української армії повністю лягло на плечі народу.

Міністерство оборони стверджує, що забезпечило військових зимовою формою одягу. Але до сьогодні не відомо, чи мова йде про два комплекти військової форми, чи про один. Також варто врахувати, що форма, яку дає Міноборони, дуже низької якості, вона горить. Це є неприпустимим.

Вагомим моментом є те, що коли Міноборони каже, що вони забезпечили армію, то треба розуміти, що таке Міноборони. Міноборони закупляє і передає це все на Генштаб. Міністерство не може взяти і відвезти цю форму в частину, це не їхні обов’язки, цим займається Генштаб. Навіть якщо все необхідне з’явиться на складах, невідомо коли його отримають військові.

Тим часом, вже сьогодні лікарі констатують, що при подальшому зниженні температури і підвищенні вологості повітря буде збільшуватись кількість хворих військовослужбовців. Бійці потерпатимуть не тільки від ворожих куль, але й від холоду, від якого сховатись нікуди.

Усе вказує на те, що зима наближається, а армія не готова до цього. Щоб забезпечити українських вояків теплим спорядженням, потрібна чимала сума коштів.

Громадські організації, волонтери та всі небайдужі люди стараються, як можуть, але і держава теж повинна викладатися на повну.

Лише згуртувавши спільні зусилля нам вдасться надати бійцям реальну допомогу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.