Народ не буде платити за спожитий олігархами газ!

24 вересня 2014, 19:21
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
10
199

Те, що Національна акціонерна компанія „Нафтогаз” вже давно є найбільшою корупційною раною української економіки знає вся Україна


Знають і друзі України в цілому світі, чому й наполягають на реформі. НАК „Нафтогаз” вже давно є найголовнішим упирем української економіки. Ще нещодавно вся країна бунтувалася з нагоди того, що Янукович з „барського” плеча списав олігархам 24 млрд. гривень боргів, тобто пенсіонери недоотримали, бюджетними недоотримали, зате отримали найбагатші – ті, хто й без цих боргів визискує простого українця, обдирає як липку, ще й дурманить через свої фальшиві телеканали не гірше від Путіна. Тепер. Коли країна воює з окупантом, замість максимального переведення опалення на місцеві ресурси нам знову пропонують сидіти на газовій голці. І зло не в тому, що для населення ця газова голка непоплатна, навпаки – громадяни сплачують все до копійки старанно і відповідально. А далі кошти починають гуляти по розподільчих компаніях, котрі залишаються вотчиною олігархів.  Ці гроші населення вже заплатило, але коли в НАК ці кошти не приходять, НАК починає цілу провокаційну кампанію щоб наростити свою капіталізацію. Тоді знову включається Кабінет Міністрів і з державного бюджету, із грошей зібраних із народу знову починають рятувати „Нафтогаз”. За рахунок недофінансування армії, котра в тяжких боях втратила 2/3 своєї бойової техніки. За рахунок освіти, за рахунок доплат багатодітним сім’ям.

У цілому світі енергетичні компанії є прибутковими, а в нас там де волохата лапа олігарха – там суцільні збитки. Ви думаєте, що Укрнафта, демажоритарний акціонер держава, ефективно керована компанія. А чому там управління компанії належить олігархові Коломойському, коли він міноритарний акціонер? А чому у нас весь час збиткова Укрзалізниця? Але повернімося до газових справ! Чому все уперлося в газ, коли цим газом нас безупинно шантажує агресор - Росія? Невже не можна було дозволити місцевим владам по максимуму скористатися  місцевим ресурсом для опалення? Можна було, тільки тоді довелося б ламати усталені схеми. Робити, як клялися на сцені Майдану Яценюк і компанія, тільки тепер їхніх закликів вистачає лише на докапіталізацію НАК «Нафтогаз».

За домовленостями з МВФ Кабмін не може наростити держборг вище обумовленого порогу, тому знову на обрії з’являється фантом додаткової грошової емісії. І коло починає замикатися – додаткова емісія бідних зробить біднішими. Подивіться на курс гривні. Тільки у звітах Кабінету міністрів, особливо в питаннях виконання соціальних зобов’язань буде красива звітність. Тільки у громадян від того тепліше в домі не стане.

На фронтах українці воюють за свою Незалежність, а чиновники з олігархами продовжують заганяти нас в імперське російське  стійло. Зараз вибори і вони будуть дерти на собі сорочку скільки бронежилетів куди хто закупив. Але з цими бронежилетами все як і з газом – так понаживатися на Україні, як понаживалися олігархи на газових схемах, то вони мали б самі створити свій олігархічний батальйон і висунутися в бік Дебальцево. Схеми погазу руйнувати потрібно саме зараз! Інакше ми ніколи їх не зруйнуємо, хіба що Україна знекровлена розвалиться й під своїми уламками похоронить кровососів.

Народ не буде платити за спожитий олігархами газ, коли до влади прийде РПЛ!

 

Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: газ,МВФ,Янукович,Яценюк,Нафтогаз,Росія,РПЛ,Радикальна партія,Україна,Олег Ляшко,liashko,Путін,Ігор Коломойський,Кабмін
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.