Україну - в НАТО!

30 серпня 2014, 21:03
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
2
174

Я підтримую рішення уряду про відновлення курсу на членство в НАТО

Прем’єр Яценюк повідомив, що відповідно до рішення РНБО уряд вносить до парламенту законопроект про скасування позаблокового статусу Української держави та про відновлення курсу України на членство в НАТО.
Я всіляко підтримую це рішення і вважаю його давно назрілим. Більше того, воно є запізнілим, його треба було приймати одразу після втечі Януковича з України. Саме за режиму Януковича було ухвалене зрадницьке рішення про відмову України від курсу на євроатлантичну інтеграцію, який здійснювали до нього всі Президенти України. Збройна агресія Росії проти України засвідчила згубність відмови від політики, орієнтованої на членство в НАТО. Звертаю увагу, що російська агресія відбулася в умовах саме позаблокового статуса України. Практика останніх 60 років засвідчила, що єдиною ефективною системою забезпечення безпеки є колективна система, така як Північноатлантичний альянс. Тому навіть ядерні держави, такі як Франція та Великобританія і навіть США, є членами НАТО. Якби Україна була членом НАТО, то Росія не напала би на нас.
Відновлення курсу на євроатлантичну інтеграцію відповідає очікуванням українського суспільства. А його політико-правовим підгрунтям є рішення Бухарестського саміту 2008 року про те, що двері НАТО відкриті й Україна в майбутньому стане членом Альянсу. Однак для реалізації цього курсу потрібні не тільки заяви уряду та рішення Верховної Ради про внесення відповідних змін до законодавства. Необхідний національний план досягнення цієї мети, зокрема реформування всього безпекового сектору України.

Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: НАТО,Ляшко,Радикальна партія,РНБО,Україна,Олег Ляшко,Ляшко РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.