Пошук компасу у вирі подій

25 серпня 2014, 22:05
Власник сторінки
математик
0
107

Кому вірити в Україні? Війна як вогняне дзеркало, що освітлює закутки української душі

Прочитав статтю в УП.Життя (life.pravda.com.ua) про мирну ініціативу Бренсона.


Мої роздуми надрукував спочатку у коментарях до статті в УП, потім 22 серпня у своєму блозі на фейсбук.

(початок)

Мене дивує відсутність серед підписів українських олігархів прізвищ Ріната Ахметова та Вадима Новінського.

Пригадую факти.

Саме Новінський організовував Круглий стіл у Миколаєві.

Саме Ахметов запросив Юлю Тимошенко на Донецьке телебачення десь у 2003 році.

Я знаю, що Ахметов негайно підтримав ідею загальнонаціонального діалогу, яку 8 грудня на Віче на Майдані озвучив (від Ініціативної групи, створеної 1 грудня 2012 року) Мирослав Попович.

Депутати від груп Ахметова та Тігіпка у січні 2014 виступили проти Законів про диктатуру (від 16 січня). Саме те, що вони пішли за голосом совісті, зламали вертикаль влади Януковича, зробили можливою перемогу Революції гідності.

Поведінка Ахметова є константою.

Втім, до Ахметова дуже багато питань. Основне: чи причетний він до кримінальної окупації України, проти якої вибухли дві Михайлівські революції? (Обидві почалися 21 листопада, у день св. Михайла, покровителя Києва та переможця Сатани).

Я не суддя. Ніхто не суддя. Суддею може бути лише народ. Як нагадав нам усім Сергій Нігоян, "Голос народу є голос Бога".

Пропоную розглянути усі питання, які є щодо Ахметова, за вікі-технологіями. Я активно працюю в них вже сьомий рік. По суті, сьогодні вікі-технології є технологіями всенародного Віча.

Ще одне питання. Чи випадково якісь таємничі треті сили робили усе можливе і неможливе, щоб епіцентр полум'я війни перемістився саме туди, де знаходяться підприємства Ахметова?

Можливо, війна на Сході України насправді робиться на замовлення олігархів (у тому числі, насамперед, російських чи світових), і має на меті знищення суперників?

Президент Чехії якось сказав, що в Україні насправді йде війна однієї банди проти іншої, війна одних олігархів проти інших. Невже він правий?

P.S.

Для мене в Україні є лише дві групи партій. Партії, які мають любов до народу. І партії, які розпалюють у народі гнів та ненависть, основне паливо для полум'я війни. Якщо коротко, партії правди, спокою, життя та миру та партії облуди, ненависті, смерті та війни. Теологічно, партії Бога та партії Сатани.

Як їх розрізнити?

Заспокоїти розум. Зараз дні Успенського посту. Нехай у душі кожного буде тиша та жалоба. За своїми та "чужими" синами України.

Тоді, нарешті, почуємо один одного.

Як це буде зовні? Свічки у вікнах, приспущені прапори. Нехай совість кожного, у кого ще є жива душа, скаже, що робити.

Чи почує ці слова влада, чи будуть оголошені дні національної жалоби? Не знаю.

Народ побачить.

Доповнення.

Необхідно додати пояснення. Доведено, що метою Путіна є відновлення Імперії. Він це й не приховує. Насамперед мета - підкорення України або її частини. Для цього йде спецоперація. Класична схема "Розділяй та володарюй" спровокувала війну, яка є абсолютне зло. Крім того, війна - це упир, її отруйні укуси перетворюють укушених на таких самих упирів. Мати у душі надійний захист від упира війни - найголовніше.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: информационная война
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.