У політиці мало жінок

17 липня 2014, 16:05
Власник сторінки
депутат Вінницької обласної ради
1
40

Політичні партії у своїй переважній більшості, стали перепоною на вході до політики. Цю перепону не можуть пробити молодь і жінки, - вважає голова ГО «Рада Вінниччини» Людмила Станіславенко.

Політичні партії у своїй переважній більшості, стали перепоною на вході до політики. Цю перепону не можуть пробити молодь і жінки, - вважає голова ГО «Рада Вінниччини» Людмила Станіславенко

На конференції ОБСЄ обговорювали тему політичних партій у просуванні ролі жінок в політичному та громадському житті.

Україна - на передостанньому місці в Європі за кількістю жінок в парламенті. Якби протягом двох з лишнім десятків років державну політику в Україні в різних сферах, в тому числі в питаннях безпеки та оборони, розробляли чоловіки і жінки разом, швидше за все, не довелося б сьогодні захищати незалежність України і втрачати сотні життів.

Політичні партії у своїй переважній більшості, стали перепоною на вході до політики. Цю перепону не можуть пробити молодь і жінки, - вважає голова ГО «Рада Вінниччини» Людмила Станіславенко.

- Перепону треба знищити, щоб змінити ганебну для України картинку з представництвом жінок у прийнятті рішень. Прозоре фінансування політичних партій, внутрішні партійні та законодавчі квоти, викорінення стереотипів щодо ролі жінок в суспільстві - ось інструменти, як цього можна досягти. Це стосується не тільки парламенту, а й місцевих рад, - зауважує Людмила Станіславенко, - Щоправда, у сільських та селищних радах усю роботу тягнуть жінки. Там вони часто голови, у переважній більшості – секретарі сільрад. І найактивніші та найавторитетніші депутати. Але чим вище рівень представницького органу, тим менше в ньому жінок. У районних радах – вже менше половини, у міських і обласних - не більше 18%.

Тому, на думку голови ГО «Рада Вінниччини», залишається актуальною пропозиція – у новий закон про вибори народних депутатів внести чітку квоту: у прохідних частинах списку партій має бути не менше 30% жінок. Це дозволить поступово зняти перепони для жіноцтва, відкрити соціальні ліфти і запобігти прийняттю незбалансованих законів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: ОБСЕ,політика,Європа,партії,гендерна рівність,жінки,громадська організація,Станіславенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.