Бійці батальйону "Азов" попалися на вимаганні

08 липня 2014, 13:53
Власник сторінки
Журналист - блогер
0
277
Бійці батальйону  Азов  попалися на вимаганні

З центральних районів України приходять не самі патріотичні новини про відомому батальйоні "Азов", на який ополчилися місцеві селяни. Гвардійці спробували відібрати у мирного населення урожай.

З центральних районів України приходять не самі патріотичні новини про відомому батальйоні "Азов", на який ополчилися місцеві селяни. 

Випадкова зустріч загрожує обернутися гучним кримінальним справою. За повідомленням української телекомпанії "Грім ТВ", в Кіровоградській області бійці батальйону "Азов" займалися здирництвом. Гвардійці спробували відібрати у мирного населення урожай, а поняття злочину при цьому підмінили формулюванням "державна необхідність". 

У ході обшуку співробітники міліції вилучили у військових з десяток одиниць стрілецької зброї, боєприпаси. Рухалися в бік Маріуполя - це єдине, що змогли пояснити військові на допиті. 
Кілька гектарів землі у заповіднику. Колись державна дача поваленого Віктора Януковича сьогодні - база підготовки батальйону "Азов". На кухні екс-президента бійці Національної гвардії готують собі гречку і макарони. Військові зізнаються, що їдять що доведеться. 
По суті, батальйон наданий сам собі - фінансування не передбачено. Бійці розповідають, що навіть спальні речі доводиться добувати самостійно. Перший час спали на підлозі, тільки недавно розжилися старими пружинними ліжками. Про складнощі військові вважають за краще не розповсюджуватися. "Мої батьки не знають, що я тут - вирішив не травмувати їх. Якби мама знала, дзвонила б, душу турбувала. Думають, що працюю зараз на морі", - зізнається один з них. 

Насправді ж бійці працюють не на курорті, а в зоні бойових дій - відловлюють жителів Південного Сходу, не згодних з політикою Києва. Один з ідейних натхненників батальйону Олег Ляшко роздає без суду і слідства тюремні терміни і образи неугодним. 

За результатами інциденту в Кіровоградській області міліція ініціювала службову перевірку. Телекомпанія "Грім ТВ", у розпорядженні якої виявилися викривають кадри, готує до ефіру журналістське розслідування, щоб винні не уникнули відповідальності. Втім, з огляду на нестабільну обстановку на Південно-Сході, злочин легко може бути списано на воєнний час.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.