Підтримаємо братів-черкесів!

15 червня 2014, 14:07
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
2
114

Братній черкеський народ, що постраждав від геноциду Росії, потребує нашої підтримки


Тому ближчим часом я зареєструю у Раді проект постанови про визнання геноциду черкесів, здійсненого російськими царями та їх військами у XVIII і XIX cтоліттях.

Війна між черкеським народом і Російською Імперією тривала безпрецедентно довго – більше ста років, з 1763 по 1864. Більше половини черкесів були фізично знищені російськими військами або померли внаслідок навмисно викликаного голоду. Залишки були насильно виселені російською армією з Кавказу, батьківщини черкеського народу.

Сьогодні черкеси проживають більше ніж в 50-ти країнах світу. За межами Російської Федерації проживає близько 7,5 мільйонів черкесів і близько мільйона – на Північному Кавказі та в інших частинах Російської Федерації.

Як розсіяний народ, який хоче вижити і зберегти свою національну спадщину, черкеси звернулися до прогресивного світу з проханням підтримки у здійсненні їхніх мрій про повернення додому, в Черкесію. Відповідне звернення підписали Авраам Шмулевич, Аслан Шаззо, Альмір Абрегов, Магомет Аварі, Ельвіра Кулокова та інші видатні діячі різних галузей з усього світу, черкеси за походженням.

Грузія була першою державою, яка відповіла на це звернення, і ще в 2011 році парламент цієї держави визнав геноцид черкеського народу. Це приклад для усього цивілізованого світу.

Брати-черкеси визнають і цінують тісні зв’язки з українським народом, підтримують нас у ці дні у боротьбі за збереження територіальної цілісності та суверенітету України, проти спроб російського вторгнення на територію нашої країни.

Тому я закликаю український парламент визнати геноцид черкесів російськими окупантами.


Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Росія,законопроект,Кавказ,геноцид,парламент,Ляшко,РПЛ,Радикальна партія,Олег Ляшко,liashko,Російська імперія,окупанти,окупація,росіяни
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.