Гарна посмішка та здоров’я щелепно-лицьової системи в умовах стресу

25 грудня 2022, 13:10
Власник сторінки
0
1100
Гарна посмішка та здоров’я щелепно-лицьової системи в умовах стресу
Лікар-стоматолог Тимофій Єрмолаєв

Тривалий тревожний стан – причина багатьох хвороб. Будь-який стрес веде до цілого ряду різних реакцій організму.

Від стресу випадає волосся, починаються дерматологічні захворювання, порушення сну, нервові розлади, і зуби теж схильні до його впливу.

Як правильно підтримувати здоров’я ротової порожнини, щоб уникнути наслідків стрессу для посмішки дав поради спадковий лікар-стоматолог Тимофій ЄрмолаєвДо речі, клініка Тимофія Elite dental надає безкоштовну стоматологічну допомогу інвалідам, пенсіонерам та внутрішньо переміщеним особам. 


 1. Через стрес зуби вразливі аж до ерозії. Намагаємось знизити рівень кортизолу. Цей гормон впливає на хімічний стан слини і вона перестає виконувати захисну функцію. 


 2. Слідкуйте за станом організму в цілому. Адже непрямими проявами стресу часто стають куріння, алкоголь, надлишок солодкого, нестача сну. Все це впливає на імунітет організму і в результаті на здоров'я зубів. 


 3. Важливим є і той факт, що стрес гальмує виконання належної гігієни порожнини рота. Не слід забувати про правильність чищення зубів, про необхідність використання зубної нитки, іррігатора, ополіскувача. Пам’ятайте, що поганий домашній догляд призводить до появи та розвитку карієсу. 


 4. Не забувайте про профілактичні огляди. Намагайтесь звертатися до стоматолога, хоча б раз на пів року. Це допоможе виявити проблеми на початкових етапах та швидко їх усунути.


5. Також стрес впливає на жувальні м'язи, виникає спазм, який призводить до змінення положення нижньої щелепи, що може приводити до серйозних проблем у майбутньому. Спазм жувальних м'язів згодом призводить до надмірного стирання зубів, вони зменшуються в розмірі та стають чутливими до подразників, що викликає дискомфорт. В таких випадках я рекомендую своїм пацієнтам спеціальну міорелаксуючу капу та надалі ортопедичне лікування для того, щоб відновити естетику та функцію.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Lifestyle&Fashion
ТЕГИ: стоматология ,стоматолог
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.