Що відбувається? У КМДА повертаються люди Медведчука?

19 серпня 2023, 14:21
Власник сторінки
Блогер
0
126
Що відбувається? У КМДА повертаються люди Медведчука?

Як пишуть у соціальних мережах директором Департаменту охорони культурної спадщини КМДА з подачі Кличка має стати Соловйова Марина Михайлівна.

Першим заступником та рупором нової пам’яткоохоронної політики міської влади має стати Дмитро Перов. Марина Соловйова відома тим, що ініціювала скандали щодо забудови, пов’язані з територією навколо Софії Київської.

ЗМІ писали, що ці скандали фінансувалися командою Віктора Медведчука. Вона допомогла фірмі ТОВ "ІНВЕСТИЦІЙНО-БУДІВЕЛЬНА ГРУПА" з будівництвом ЖК «Fresco Sofia». Як відомо, скандальна багатоповерхівка розташована за парканом Софії Київської.

Конфлікт через це будівництво точився з 2008 року. 27 липня 2020 року власником фірми-забудовника став Стас Шейхетов - зять Геннадія Боголюбова. А вже 17 серпня 2020 року Кличко дозволив добудувати цей ЖК. Папір із забудовником підписала Соловйова разом із Кличком.



Нагадаємо історію початку пам’яткоохоронної кар’єри Марини Соловйової. У 2005 році вона отримує запрошення Медведчука та переїздить до Києва, де відкриває адвокатське бюро. Це бюро спеціалізується на підтримці громадських об’єднань (далі – ГО. – Ред.), що виступають проти чинної в Україні влади. Усі справи були пов’язані з війнами забудовників у центральній частині міста і були відвертим рейдерством через суди.

З 2008 року Соловйова починає співпрацювати з Г.Гриценко, Ю.Тимошенко, К.Куліковим, Н.Куковальською. Вже у 2010 році вона починає регулярно виїжджати на сесії ЮНЕСКО від громадськості та проводити роботу з формування негативу довкола влади в Україні, президентів Ющенко, а потім Порошенка. Фінансування перебування  Соловйової за кордоном здійснювали компанії афілійовані (що було доведено у судах) із Медведчуком.

У 2012 році за командою Медведчука вона створює власне ГО, а у 2015 створює іще Громадську спілку - Наглядова рада Софії Київської. Зазначені  структури належать до мережі ГО, створених в Україні компаніями Віктора Медведчука.

Із початком вторгнення в Україну та після невдалої спроби захоплення Києва Марина Соловйова виїхала за кордон. Відомо, що вона має близьких родичів в Петербурзі, як і Н.Куковальська.

Питання до мера: чи знайомі йому ці факти біографії «шановної» пані? Та й для чого її на хвилі скандалів із незаконною забудовою призначають на  цю посаду? Невже це повернення структур Медведчука до влади у країні?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: КМДА,Управління охорони культурної спадщини КМДА
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.