У арт-просторі “Джерело” відбудеться безкоштовна консультація про трудові права

12 жовтня 2021, 14:03
Власник сторінки
0
20
У арт-просторі “Джерело” відбудеться безкоштовна консультація  про трудові права

У арт-просторі “Джерело” відбудеться безкоштовна приватна консультація юриста та таролога з питань порушення трудових прав.

13 жовтня у арт-просторі “Джерело” (вул. Богдана Хмельницького, 16) в рамках публічної програми проєкту Dzherelo.one відбудеться безкоштовна приватна консультація юриста та таролога з питань порушення ваших трудових прав.


На зустрічі гостям пояснять, що робити при систематичній затримці заробітної плати та гонорарів, роботі без договору та жодних гарантій, робочій експлуатації   та токсичному трудовому колективі. 


Консультації відбудуться для всіх бажаючих з 18:00 до 21:00. 


Експерт з трудового права Віталій Дудін та професійна тарологиня і художниця Тетяна Фішман вислухають вашу проблему та допоможуть знайти шляхи її вирішення. 


Віталій Дудін надась юридичну пораду, а Тетяна Фішман за допомогою особливого перформансу з картами Таро допоможе краще зрозуміти прихований сенс ситуації, в якій ви опинилися. 


Художниця Тетяна Фішман стверджує: “Поширена проблема трудових відносин у місті — замовчування. Зарадити з нею може не тільки консультація спеціаліста з трудового права, а й нагода відкрито прожити та назвати всі емоції, які виникли у трудовому конфлікті”. 


За словами експерта з трудового права Віталія Дудіна, “в українських правових реаліях іноді для збереження часу найкраще, що можна зробити, зіткнувшись з порушенням трудових прав, це звернутися до ворожки. Але якщо ви серйозно налаштовані на боротьбу, то отримання правової поради дозволить ухвалити правильне рішення”.


В кінці події Тетяна Фішман сфотографує карти, які найчастіше обирали відвідувачі — так ми отримаємо візуальні метафори поширених трудових проблем на особистісному рівні. Цей візуальний висновок можна буде зіставити з аналізом проблем на юридичному рівні.


Куратором публічної виступила Леся Кульчинська.

Напередодні в просторі відкрили цілодобову відео виставку “У праці сконати”, що піднімає проблему праці в місті.


Довідка про проєкт “Джерело”

Віталій Дудін, юрист, голова ради ГО «Соціальний рух», кандидат юридичних наук. 


Тетяна Фішман, художниця, яку цікавлять змінені стани, міфологія, релігії, містичні традиції, окультизм, стародавні реліквії та символи.

Виставка “У праці сконати” відбувається в рамках проєкту “Павільйон Джерело: Тіла в місті” - інноваційного виставкового простору у колишньому павільйоні радянського бювету на вулиці Богдана Хмельницького. 


Це цілодобовий мистецький майданчик, де протягом двох місяців представлені 4 цикли відео-виставок на соціальні проблеми в місті: візуальна екологія, насильство, праця, гендер.

Кураторська група “Сира Нора” у складі архітекторки Богдани Косміної, художників Аліни Клейтман та Микити Кадана запевняє, що такий формат експонування спрямований на впровадження мистецтва в повсякденне життя містян поза рамками галереїв та музеїв, а також є новою формою репрезентації мистецтва у часи пандемії.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.