Пантелеєв: ОСББ як бізнес

08 березня 2021, 12:51
Власник сторінки
2
2675
Пантелеєв: ОСББ як бізнес
ОСББ як бізнес

Ви можете щасливо мешкати у своїй власній квартирі й не здогадуватись про те, що одного дня ваша сусідка оголосить себе головною і почне знущатись з мешканців, вимикаючи ліфти та світло.

У 2018 році життя мешканців ЖБК «Комунальник 15» розташованому за адресою вул. Липківського 15, перетворилося на жахіття, відколи їхній будинок був фактично захоплений. Мешканці житлово-будівельного кооперативу були задоволені управлінням та справно платили за комунальні послуги, жодних нарікань.

Та одного дня мешканка будинку Вікторія Савченко, шляхом дивних махінацій з підписами, залякуванням мешканців будинку, або обіцянками скасувати всі комунальні заборгованості мешканцям в обмін на голос, фактично вибила собі посаду члена правління ОСББ, не дивлячись на те, що цей будинок – власність кооперативу. Так 162 квартири опинилися у заручниках особи, яка замінила замки на усіх комунікаційних вузлах, вимкнула ліфти та світло на поверхах та погрожує мешканцям вимкнути світло й у квартирах. За фактом підробки підписів на Савченко було подано заяву до поліції. Але дивним чином усі незаконні оборудки сходять їй з рук.

Мешканців будинку б'ють, з них знущаються та постійно погрожують. Мешканці похилого віку, які живуть на верхніх поверхах, не мають змоги вийти на вулицю аби елементарно купити продуктів. Люди продають квартири з боргами та виїжджають з будинку, тому що бояться.

Савченко п’ять разів ламала замки, щоб дістатися до щитових, підвалу та офісу кооперативу. Поліція не реагує, на звернення мешканців у різні органи та інстанції задовільних відповідей немає, суди вони програють.

Показово, що при рейдерських захопленнях будинку був присутній дільничий, який наголосив на тому, що керівництво Солом'янського відділу поліції направило його охороняти Савченко. Та і сама Вікторія Савченко не раз відкрито заявляла, що в неї є «криша».

Ще в липні 2018 року був поданий позов до суду про ліквідацію ОСББ, створеного за підробними документами. Але справа затягується.

Ірину Дивнич – голову кооперативу викликали в Департамент житлової політики, де серед присутніх були представники Солом'янської адміністрації, КМДА та славнозвісна Вікторія Савченко. На цій зустрічі Ірину намагалися переконати в тому, що Савченко чинний власник будинку, попри те, що в будинку є кооператив.

Саме начальник управління розвитку житлово-комунальної інфраструктури Радченко В.М. дала вказівку  Лопатину з "Київенерго" розірвати договір  з кооперативом та укласти з ОСББ, бо вони є пріоритетом. З подачі радника Пантелеєва, Олексія Тихонова, ДТЕК також розірвав договори з кооперативом та уклав з ОСББ. Очевидно, що КМДА лобіює інтереси незаконно створеного ОСББ. А Вікторія Савченко – це «своя людина», готова йти на будь-які кроки заради виконання поставленого згори завдання та досягнення мети. Саме так сталося з мешканцями будинку на вул. Липківського, 15.

Посадовці з КМДА використовують Савченко у своїх інтересах та корупційних схемах. Саме під їхнім патронажем вона укладає договори з фірмами афільованими з цими посадовцями.

Те, що цю особу «прикриває» серйозна особа з КМДА пояснює дуже багато питань. До речі, заступник голови КМДА Петро Пантелеєв прикриває не лише рейдерські захоплення будинків, а й набагато більші схеми.

У Києві існує КП «Житло-сервіс» - це підприємство, яке займається обслуговуванням, експлуатацією та ремонтом будівель, споруд, прибудинкових територій, автостоянок, паркінгів.

Це КП стало відоме широкому загалу тим що протягом 2018-2019 років завдавали державі збитків на суму понад 25 млн гривень. Згідно з матеріалами справи, посадові особи КП «Житло-сервіс» використовуючи своє службове становище, за попередньою згодою з представниками ТОВ «СМАРАГД ПОЛ СЕРВІС», ТОВ «ВІКІНГ СТРОЙ», ТОВ «САЛЮТСЕРВІС». Робилося це шляхом завищення цін на будівельні матеріали, а також через невиконання заявлених будівельних або ремонтних  робіт, або виконання робіт неякісно.

Так, наприклад, у 2018 році КП «Житло-сервіс» закупило штучне покриття для футбольних майданчиків на суму 95 млн гривень, переплативши приблизно 5-7 євро за кожен квадратний метр цього покриття.

У 2020 році СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом скоєння КП «Житло-сервіс» злочину передбаченого ч. 4. ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах).

КП «Житло-сервіс» неодноразово фігурувало у скандальних схемах та махінаціях. Одна з найгучніших справ – продаж посадовими особами КП даху житлового будинку за вул. Назарівська, 11 та незаконне присвоєння 241,7 тис. гривень. Цю справу, до речі, швидко закрили, а підприємство працює й досі.

Як відомо, КП «Житло-сервіс» підпорядковується Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА. За даними офіційного сайту КМДА «Київаудит» куратором цього підприємства є вже добре відома нам особа -  Петро Пантелеєв.

Пантелеєв дивним чином закриває очі на шахрайські схеми КП. Навіть більше, дивним чином керівники цілих підрозділів «Житло-сервісу» вдало переживши гучні скандали з розкрадання державних коштів, за яким СБУ проводило розслідування, спокійно звільнилися, заснували свої «фірми» і продовжили надавати свої «послуги» комунальному підприємству. Найяскравіший  приклад - колишній начальник аварійної служби КП «Житло-сервіс» О.М. Гладілін.  Саме за часів його роботи на цьому підприємстві в чисельних тендерних закупках перемагав ФОП «Семенюк В.В» і це не дивно, адже його власником був саме Гладілін. Крім того, він управляє ще одним ФОП «Гладилін О.М».  Це дві компанії, якими керує одна людина, на балансі яких усього один штат співробітників (двірник, сантехнік, електрик), але беруться обслуговувати вони декілька будинків. Саме так сталося зі столичними  будинками  на проспекті Лобановського, 4-В та 4-Г, які потрапили на обслуговування до ФОП «Семенюк В.В.» (4-В) й ФОП «Гладілін О.М.» (4-Г).

Фактично, одна команда співробітників, до офіційного працевлаштування та кваліфікації яких є великі питання, обслуговує два будинки. Втім, такі ж питання і до ліцензій цих ФОПів, але ми пам'ятаємо про зв’язки Гладіліна з Петром Пантелеєвим. Очевидно, що такі махінації проходять під його контролем та «кришуванням», щоб мати можливість заробляти не лише на КП «Житло-сервіс». Саме для цього  у будинку 4-В з'являється нова управляюча – хто б ви думали – вже добре відома нам Вікторія Савченко.

Виходячи з того, що Савченко - людина Гладиліна, якого «кришує» сам Пантелеєв, стає цілком зрозумілим, як могло статися так, що в будинку-кооперативі на  Липківського 15, створили ОСББ.  

У будинку на Лобановського, 4-В Савченко знову залякує мешканців та вибиває з них гроші. Потенційних роботодавців Савченко цікавили останні поверхи цих будинків, як потенційні гроші, які можна покласти до своєї кишені.

Ми намагалися зв’язатися із заступником голови КМДА Петром Пантелеєвим, щоб отримати відповіді та прояснити ситуацію, що склалася, але, очікувано, нам відмовили.

Мешканці будинків 4-В та 4-Г на просп. Лобановського звернулися за допомогою до народного депутата Верховної Ради Костянтина Бондарева, який особисто попросив прокурора Києва Олега Кіпера провести перевірку фактів порушення закону. Бондарев озвучив свій запит під час засідання Верховної Ради. Невже з'явилася надія, що Савченко і КО припинять свою протизаконну діяльність? Далі буде.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: Киев,КМДА,ОСББ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.