Як проїхати на Пріорку або мер корінних киян

03 вересня 2020, 16:14
Власник сторінки
Політолог
0
7047
Як проїхати на Пріорку або мер корінних киян

Вирішив пробігтися у біографіях заявлених кандидатів в мери для того, щоб знайти просту відповідь. А у кого, власне, Київ – у крові?

Декілька днів у соцмережах не вщухає хайп щодо відповіді Ірини Верещук, як проїхати в певний район столиці. Конфуз вийшов гучним. Правду кажучи я як корінний киянин сам би не відповів на це питання. Як і з ходу щодо місця розташування Кінь-Грусті, наприклад. Здебільшого ми живемо в межах двох-трьох районів. Те і знаємо. Але це не текст про шельмування когось.

Вирішив пробігтися у біографіях заявлених кандидатів для того, щоб знайти просту відповідь. А у кого, власне, Київ – у крові? Нижче будуть представлені ті особи, які народились у столиці, або переїхали у дитинстві. Зазначу одразу – у цьому матеріалі не маю на меті розбиратись у політичних уподобаннях. Виключно приналежність до Києва.

На жаль, Віталій Кличко сюди не потрапляє. Як відомо, його батько був військовим. Це специфічна професія, що вимагала частих переїздів теренами Радянського Союзу.

І список вийшов серйозним на будь-який смак.

Зокрема це Андрій Іллєнко, Андрій Пальчевський, Борислав Береза, Олексій Кучеренко та Сергій Гусовський.

Андрій Іллєнко – свободівець, син відомого кіномитця Юрія Іллєнка. Народився у Києві в 1987 році, завершував гімназію №48.

Андрій Пальчевський – віднедавна лідер партії «Перемога Пальчевського», бізнесмен. Народився у 1961 році в столиці тоді ще УРСР, ходив у 51-шу школу.

Борислав Береза – 1974 року «випуску» в місті «на семи холмах», веде у Київраду ЕкоПартію.  На жаль, так і не знайшов, до якої школи він ходив.

Олексій Кучеренко – народився в 1961 році, представник партії «Батьківщина». У 14 років (граничний вік для потрапляння в список) переїжджає із Вінниці у Київ і поступає фізматшколу №145, яку завершує.

Сергій Гусовський – народився в Києві у 1966 році, висувається від партії «За майбутнє». Випускник школи №14. На честь діда Сергія Гусовського на Печерську названа вулиця.

Що каже соціологія? Інтернет забитий псевдо опитуваннями, але я раджу опиратись на організації з репутацією. Так, публічно доступні опитування Центру Разумкова та групи «Рейтинг».

Із наявних на сьогодні даних найбільшу підтримку із наведеного списку має Андрій Пальчевський, якому соціологи дають приблизно 9% на серпневі заміри. До речі, Пальчевського називають таким, що має найбільші шанси зійтися із Кличком у другому турі.  

Андрій Іллєнко має приблизно 2,5%, Борислав Береза - 2,0%. Це хороший старт для того, аби працювати передусім над заходженням своїх фракцій до Київради.

Відсутні релеватні публічні заміри Олексія Кучеренка та Сергія Гусовського. На Кучеренка як мінімум має грати партійний бренд Батьківщини, а це близько 6% по столиці. Гусовському, у свою чергу, допомагає потужна кампанія «За майбутнє» на бордах і телебаченні. Суб’єктивна оцінка його рейтингу на початках – 3%.

Очевидно після офіційного старту виборчого процесу та висунення всіх кандидатів ми отримаємо зрозумілішу картину від соціологів. Тим не менш, чи зіграє у столиці на цих виборах фактор місцевого – побачимо згодом.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.