Протистояння Зеленського і Коломойського виходить на новий рівень

21 травня 2020, 10:39
Власник сторінки
0
59
Протистояння Зеленського і Коломойського виходить на новий рівень

Рік тому Зеленського ще називали ставлеником Коломойського.

Олігарх пробив шлях для коміка на вершину української політики, проте незабаром між ляльководом і маріонеткою почали серйозно загострюватися протиріччя, в даний час переросли мало не у відкритий конфлікт. Особливо очевидним цей факт став після того, як президент відкрито виступив проти Коломойського, продавивши у Верховній раді закон про заборону реприватизації Приватбанку.

Насправді, "антиколомойський" закон став фінальним актом трагікомедії під назвою "кінець медового місяця". Відносини між Зеленським та його патроном почали псуватися ще з осені: міжнародні партнери України в особі США і МВФ виступили з різкою критикою тісному зв'язку президента і олігарха. Незабаром з посади керівника адміністрації був звільнений ставленик Коломойського Андрій Богдан. Далі почалася атака на фінансові інтереси екс голови Дніпропетровської області. Його енергоємні підприємства втратили дешевих електроенергії і вугілля, ніж із задоволенням скористався Ринат Ахметов.

Закон же, завдяки серйозному протидії, був прийнятий із значними порушеннями: ні для кого не секрет, що у Верховній Раді діє група депутатів особисто відданих Коломойському. Тільки в "Слузі народу" таких більше двадцяти, не кажучи вже про інші фракції. Таким чином, прийняття закону спочатку було під великим питанням, та й зараз, незважаючи на те, що депутатам вдалося за нього проголосувати, і навіть відхилити постанови, що блокують його підписання, зберігається ймовірність того, що група депутатів Коломойського продовжить вставляти палки в колеса пропрезидентським силам в Раді.

Втім, як показав відповідь ГБР на депутатський запит Давида Арахамії, методи боротьби з законодавчим саботажем вироблені і застосовуються. Зокрема щодо ряду депутатів ведеться слідство про зловживання владою, службове підроблення та незаконному збагаченні.

Важко назвати збігом те, що в список нечистоплотних народних обранців потрапили якраз Дубинський і Поляков, які зареєстрували постанови по блокуванню підписання скандального закону.

Отже, незважаючи на жорсткий карантин, політичні пристрасті в нашій країні не вщухають ні на хвилину. Всесильного Коломойського продовжують відсувати від управління країною, розпадаються старі союзи і створюються нові, як, наприклад, синхронне голосування по ряду законопроектів непримиренних, здавалося б "Слуг народу" і "Європейської солідарності". І з чим всі ми зіткнемося, вийшовши нарешті з епідеміологічного штопора, не знає, мабуть, ніхто, навіть вищі державні чиновники, які з виразами помірною жадібності на обличчях продовжують переділ сфер впливу та активів що залишилися у країни.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: закон,Коломойський,запит,ГБР,Володимир Зеленський
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.