Опубліковано програму лекцій та воркшопів Svidomo Made

28 листопада 2019, 15:23
Власник сторінки
0
207
Опубліковано програму лекцій та воркшопів Svidomo Made

Ксенія Шнайдер, Володимир Нечипорук, Мирослава Ульяніна, Євгенія Аратовська, Марія Маслій, Ольга Котрус, Маріанна Бойко серед учасників лекторію про сталий розвиток

На вихідних 30 листопада та 1 грудня на Svidomo Made від Made in Ukraine зберуться активісти екологічного споживання та найвпливовіші sustainable-ініціативи України, щоб навчити всіх бажаючих еко-свідомого стилю життя та виробництва.

Квитки на захід можна купити онлайн за посиланням або оплатити вхід на місці в день проведення.

На що чекати?

На Svidomo Made команда запросила представити свою продукцію 20 свідомих виробників, які у своїй роботі не шкодять довкіллю, дбають про працівників та їхні умови праці і загалом, разом із прогресивним людством, рухаються назустріч 17 Цілям сталого розвитку, проголошеним ООН, а отже — зберігають ресурси для майбутніх поколінь. Гості заходу зможуть купити різноманітні еко-товари для дому, органічну косметику та безпечну побутову хімію, одяг і взуття, вироблені з дотриманням sustainable вимог, та аксесуари з перероблених матеріалів.

Для гостей заходу команда Made in Ukraine підготувала потужну лекційну та навчальну програми.

Лекції та дискусії

Субота 30 листопада

12:00-13:00 - Презентація проекту Svidomo Made.

13:10-14:00 – Відміна поліетиленових пакетів як важливий крок до еко-розвитку України.

Модератор: Мирослава Ульяніна, телеведуча, мотиваційний спікер, консультант з харчування.

Спікери: Сергій Волков, голова ГО «Друге життя», координатор ISWA Young Professionals Group – Ukraine; Ольга Сухопара, співзасновниця Rethink; Олеся Вершигора, засновниця бренду Avoska.

14:10-15:40 — Як створити екологічний гардероб, обирати свідомі бренди і сказати «ні» хутру?

Спікери: Анна Понікарчук, співзасновниця магазину еко-товарів Ozero; Марія Маслій, засновниця бренду Marsala, співзасновниця Sustainable Fashion Pad; Павло Вишебаба, голова ГО Єдина Планета, координатор Кампанії ХутроOFF.

16:00-16:50 — Чому обирати локальне і сезонне — це екологічно?

Спікер: Маріанна Бойко, перша практична українська та україномовна екоблогерка, лекторка зі свідомого споживання, власниця бренду багаторазових торб Act Green; авторка проекту «104 дні без поліетилену».

17:00 - 17:50 — Як група з продажу своїх речей, сервіс оренди суконь та каршерінг стали найбільш екологічними бізнесами країни.

Модератор: Ольга Котрус, письменниця, автор книг «Город, который меня съел» та «Назад навстречу».

Спікери: Юлія Шмакова, головний редактор фейсбук-спільноти розумного споживання Шо-та у Ашота, Ольга Мирцало, засновниця фейбук-спільноти «Київ дружній до батьків і малюків», Каріна Мусточка, CRO Getmancar.

18:00 - 19:00 – Хто має відповідати за прибирання Карпат?

Модератор: Лала Тарапакіна, мандрівниця, тревел журналіст

Спікери: Іван Шкіндюк, голова Верховинської районної ради, Яна Ростем, бренд-менеджер клубу туристів Кулуар, Вікторія Константинова, маркетинг директор GlobalLogic Ukraine

Неділя 1 грудня

12:00-12:50 — «Битва за упаковку!» — Як українські підприємці впроваджують на виробництві екологічне пакування і хто їм в цьому заважає.

Модератор: Юлія Савостіна, голова громадської спілки Made in Ukraine.

Спікери: Олексій Вереникін, засновник Delamark; Віталія Лясота, засновниця Natureal; Євгенія Гаврилко, бренд ментор eat easy.

13:00 – 14:00 — Як врятувати Україну від сміття?

Спікер: Євгенія Аратовська, засновник ГО «Україна БЕЗ сміття».

14:10-15:00 — Як не потрапити в рабство? Правда про роботу закордоном.

Модератор: Ольга Стрельцова, Агенство ООН з питань міграції.

Спікери: Ірина Суслова, народна депутатка України, радниця голови парламентського Комітету з питань прав людини, Оксана Шлюсар, консультант національної гарячої лінії з питань протидії торгівлі людьми і консультування мігрантів, Наталія Заікіна, керівниця правозахисної ГО «Егіда-Запоріжжя», Оксана Устинова, керівниця Благодійного фонду «Ксена».

15:10 - 16:00 — Битва виробників: що менше шкодить довкіллю — використання натуральної чи еко-шкіри?

Модератор: Марина Горобей, стиліст, експерт у галузі екологічної безпеки та свідомого споживання.

Спікери: Аліна Очеретяна (Качоровська), співвласниця та СЕО Kachorovska, Володимир Нечипорук, генеральний продюсер UFW, Дар'я Марусик, голова департаменту комунікацій UFW, керівниця проекту BE SUSTAINABLE!

16:10 - 17:00 Креативні індустрії як найекологічніший шлях розвитку економіки

Спікер: Олександр Бабій, консультант з розробки і реалізації програм та донорської координації, Офіс розвитку малого і середнього підприємництва.

17:10-18:00 Апсайклінг — тренд або звичка твоєї бабусі?

Модератор: Лада Полтавська, авторка telegram каналу My Eco Routine, консультант зі сталого розвитку, активістка всесвітнього руху Fashion Revolution.

Спікери: Ксенія Шнайдер, засновниця бренду Ksenia Schnaider; Дарина Антоненко, засновниця бренду RE:ban; Лєра Непеіна, проектна менеджерка Благодійного магазину «Ласка».

Розклад майстер-класів

Субота 30 листопада

13:00 - 15:00 — Акварельні листівки з квітами

15:00 – 16:00 — Апсайклінг. Старі джинси — нова листівка (для дітей)

16:00 – 17:00 — Робимо безпечну побутову хімію своїми руками

17:00 – 19:00 — Вчимося плести декоративні корзинки
 

Неділя 1 грудня

12:00 - 14:00 – Вчимося плести авоську

14:00 - 16:00 – Апсайклінг: стильний килимок з трикотажу

16:00 - 18:00 – Акварельні листівки з квітами

18:00 - 19:00 – Створюємо сезонні букети

Де й коли?

30 листопада та 1 грудня,

Fedoriv Hub (вулиця Велика Васильківська 5, ARENA CITY, 5 поверх)

Час роботи: 11:00 – 20:00

Про проект

Svidomo Made — новий проект команди Made in Ukraine, який впроваджується за підтримки Міжнародної організації з міграції (МОМ) та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Мета проекту важлива й амбітна: знайти і відзначити всі українські підприємства (великі та малі), які вже працюють у правильному напрямі, свідомо. А тим, хто прагне сталого розвитку, — допомагати власними консультаціями, порадами спеціалістів з необхідних сфер та навчанням.

Наразі експерти Made in Ukraine уже розпочали діяльність у рамках Svidomo Made. На першому етапі незалежний комітет ГС «Мейд ін Юкрейн» добровільно перевірятиме українські підприємства на відповідність вимогам  трудового законодавства, екології та умов праці. Далі заплановані масштабні заходи для тих, хто хоче навчитися відповідального споживання, а також бізнес-форуми для компаній, що рухаються в бік свідомого виробництва та працевлаштування.

 

Якщо ви і ваш бренд працюєте в цьому напрямі, реєструйтеся для участі в маркеті за посиланням: https://forms.gle/1oWPmF8v9tehqycaA

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.