Як небіжчик київських школярів харчував

11 червня 2019, 16:56
Власник сторінки
0
99

Аналізуючи діяльність суб’єктів господарювання, які займаються організацією шкільного харчування, інколи можна натрапити на дивовижні факти.

Аналізуючи діяльність суб’єктів господарювання, які займаються організацією шкільного харчування, інколи можна натрапити на дивовижні факти. Один із них наведено в Ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва від 19.02.2018 р. у справі №760/2114/18 (кримінальне провадження №12017100090011864 від 13.10.2017 р., зареєстроване за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 205 КК України).

Як зазначається у тексті Ухвали, невстановлені особи, використовуючи реквізити фізичної особи – підприємця (ФОП ОСОБА_4), здійснювали фіктивне підприємництво, яке направлено на формування вигоди реальному сектору економіки, в тому числі Управлінню освіти Солом'янської районної в м. Києві державної адміністрації (код ЄДРПОУ 37485490), Комунальному підприємству «Школяр» Солом'янської районної в м. Києві державної адміністрації (код ЄДРПОУ 16483242) та ін.

Так, органом досудового розслідування було встановлено, що Управління освіти Солом'янської районної в м. Києві державної адміністрації протягом 2017 року проводило тендерні торги (закупівлі), предметом яких є послуги з організації шкільного харчування.

Переможцями вказаних тендерних торгів (закупівель) здебільшого ставали Комунальне підприємство «Школяр» Солом'янської районної в м. Києві державної адміністрації та фізичні особи - підприємці, в тому числі ФОП ОСОБА_4.
Відповідно до матеріалів клопотання, в лютому - березні 2017 року КП «Школяр» Солом'янської районної в м. Києві державної адміністрації та ФОП ОСОБА_4 стають одними з переможців тендерних торгів (закупівель), які проводило Управління освіти Солом'янської районної в м. Києві державної адміністрації. В результаті чого КП «Школяр» Солом'янської районної в м. Києві державної адміністрації та ФОП ОСОБА_4 отримали право на надання послуг з організації шкільного харчування в закладах освіти Солом'янського району м. Києва.

Водночас, слідчим було зазначено, що відповідно до листа Відділу державної реєстрації актів цивільного стану управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у м. Києві від 24.05.2017 р. встановлено, що ОСОБА_4 померла 25.01.2017 р.

Як вбачається з Ухвали Суду, небіжчик не просто подав документи на участь у тендері, а й виграв його та уклав відповідні угоди з Управлінням освіти Солом'янської районної в м. Києві державної адміністрації.

Справжні герої працюють в Управлінні освіти Солом’янського району м. Києва, адже яким сміливцем потрібно бути, щоб укладати угоди з мерцем. Єдине, що спадає на думку – в Управлінні освіти Солом’янської РДА та підконтрольному комунальному підприємстві «Школяр» працюють такі вовкулаки, яким і мрець не страшний, лиш би наварити собі трохи грошенят на шкільному харчуванні.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: коррупция,беспредел,питание школьников
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.