Чи заступиться хтось за інтереси інвесторів і вкладників, поки ми міняємо владу?

06 травня 2019, 14:45
Власник сторінки
Политический эксперт
0
22
Чи заступиться хтось за інтереси інвесторів і вкладників, поки ми міняємо владу?

Поки всі придивляються до новообраного президента під стіни парламенту вийшли люди не з політичними гаслами, а з питаннями захисту своїх інтересів. Чи зміниться щось з приходом нового президента?


Після закінчення президентських виборів, багато хто з кандидатів вже переключився на майбутню парламентську кампанію. Це в останні тижні оживило трохи парламент, бо  вже давно картинка з Верховної ради зовсім сумна…

Кожного дня даючи коментарі щодо роботи парламенту я наголошую на тому, що ця інституція в країні є головною, а тому має зіграти стабілізуючу роль на перехідних моментів та під час передачі влади. Але про яку роль може йти мова, якщо в парламенті зараз вже декілька тижнів депутати збираються тільки під важливі кон’юнктурні питання.

Між усіма виборчими баталіями була показовою ситуація під стінами парламенту, під які вийшли люди не з політичними гаслами, а з дуже навіть практичними. Ця ситуація яскраво ілюструє одну моїх головних думок, про те, що занурюючись у виборчі пристрасті ми часто думаємо тільки про перемогу на виборах і про очікування від зміни влад, а треба думати передусім про наше з вами майбутнє. І проблеми людей, що прийшли під стіни Верховної Ради, після закінчення виборів і обрання нового президента нікуди одразу не зникнуть.

У зв’язку зі зміною влади, що сьогодні відбувається в країні, фокус уваги зміщений здебільшого на питання про мирну передачу влади і очікування від нової команди. В даному контексті реальні поточні проблеми замовчуються, а влада на місцях в цей період нерідко намагається реалізувати власні інтереси, ігноруючи запити населення. І такий стан речей є характерним не тільки для регіонів, а і на рівні столиці.

Ще до завершення виборів в парламенті за нещасних київських вкладників,  що прийшли під стіни парламенту вирішив заступитися народний депутат Віктор Галасюк та фракція Радикальної партії Ляшка. Їхня фракція звернулася до голови Верховної Ради  про взяття на парламентський контроль ситуацію навколо будівництва. Як підсумок, вони зареєстрували відповідну постанову, та попередньо заручилися підтримкою прем’єр-міністра Володимира Гройсмана у перевірці цієї ситуації.

Цілком очевидним є той факт, що на сьогодні в Києві зберігається тенденція щодо великого попиту на житлову нерухомість. Попри це, київська влада нещодавно прийняла рішення про розірвання договору оренди земельної ділянки на території району Осокорки, де згідно з генеральним планом міста, має будуватися житловий масив «Патріотика на озерах» від банку «Аркада». Проект передбачає 43 будинки економ-класу висотою від 20 до 26 поверхів. В свою чергу причиною розірвання договору, укладеного ще тоді, коли мером столиці був Олександр Омельченко, чинна київська влада називає вимогу щодо побудови садочків та шкіл. І це при тому, що в проекті було закладено будівництво повного комплексу об’єктів інфраструктури за рахунок забудовника. Крім того, “Патріотику на озерах” в рамках “Муніципальної стратегії Києва” було визнано одним із кращих прогресивних, екологічних індустріальних проектів у категорії “Урбаністика“.

 Проте, навіть сукупність даних фактів, нажаль, не є переконливим фактором для столичної влади. Через відсутність бажання київської влади вести конструктивний діалог із забудовниками, більше ніж 500 родин залишаться без проінвестованого житла. У зв’язку з чим, інвестори житлового масиву “Патріотика на озерах” виходять з акціями під стіни Верховної Ради України, та проводять їх з метою домогтися справедливості у вирішенні даної проблеми. Інвестори виступають з проханням до парламентарів втрутитися у ситуацію та взяти її під контроль.

Чим закінчиться така показова для України історія? І чи чекати на зміни в системі, що склалася? Чи зміниться щось з приходом нового президента? Поживемо - бачимо….


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.