Демонтувати не можна залишити

19 липня 2018, 16:12
Власник сторінки
Помічник-консультант депутата Київради, член Громадської ради при Міністерстві освіти і науки України.
0
154
Демонтувати не можна залишити

Вже і тандиру всередині немає, а величезна витяжка ще стирчить.

Декілька місяців тому було демонтовано «літній» майданчик ресторану  Capo Di Monte на оболонський набережній. Літній в лапках, бо будівельники замахалися його тоді розбирати – так капітально він був зроблений.

Саме приміщення ресторану знаходилось у пожежному проїзді житлового будинку. Причому по документам все було – ОК. Це інша історія, у якої є свій розвиток і впевнений позитивний фінал.
Ресторан славився своїм відкритим мангалом та тандиром. Так. Все це було в приміщенні під житловими квартирами.

Щоб якось забезпечити хоч якусь видимість порядку власники встановили величезне одоробло – витяжку. Вона йшла з першого по дванадцятий поверх на відстані декількох сантиметрів від вікон. Звичайно спитати дозволу у мешканців ніхто і не намагався. Відповідь була б відома – нах@й це туди.

У деяких місцях витяжки, мабуть під час банкетів, виривалось полум’я!
Звичайно мешканці викликали пожежників для перевірки. Але деякий час проведений всередині ресторану значно міняв світогляд перевіряючих і вони переставали бачити порушення. 
Від високих температур плитка на будинку почала відставати від стіни.

В деяких місцях вона вже впала. Знаходиться витяжка у середині двору, там де у свої під’їзди заходять жінки, діти, та хто б не був, врятуватись від керамічної плитки вагою з кілограм неможливо.
На щастя – поки що все обійшлось без жертв.

Вчора знов там був. Мешканці позвали мене, бо в ресторані «прокинулось життя» - з’явились будівельники, які почали ремонтувати вхід. За їх словами «тут знову буде літній майданчик ресторану». Ну це навряд. Не буде цього. І небезпечну витяжку теж демонтують. Доб’ємося!

P.S. Що стосується знаходження у пожежному проїзді, то буквально на наступному тижні повинні отримати відповідь на депутатське звернення з планом будинку, де чітко вказано, що це взагалі не приміщення. Раніше відповіді і плани кудись «губилися». Але не цього разу.

Ресторани на набережній потрібні, але не за рахунок житлового будинку!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: Киев,Оболонь,Оболонь (Киев)
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.