У четвер 12 квітня під Кабміном проходив антинаркотичний мітинг.

17 квітня 2018, 23:58
Власник сторінки
0
91
У четвер 12 квітня під Кабміном проходив антинаркотичний мітинг.

Люди зібралися, щоб виказати незгоду з внесенням змін до закону МОЗ 188, що призведе, за деякими думками, до ще більшої наркотизації, адже дозволені дози наркотиків зростають подекуди у 50 разів.

Проект внесення змін був запропонований Міністерством Охорони Здоров’я, що навіть дещо незрозуміло, – бо за цими змінами планувалося збільшення доз наркотиків, які можна мати з собою одній особі і не бути притягнутим до відповідальності.  І це ніяк не сприятиме покращенню здоров’я нації, бо очевидно призведе до збільшення обігу наркотиків і вони стануть ще більш доступні.  Так, дозу канабісу, або коноплі збільшилися б у 5 разів – до 25 г, героїну – в 60 разів, кокаїну – в 50 разів!  

  Організаторами були створені петиції на сайтах Президента, Кабінету Міністрів та Верховної Ради, де люди підтримували своїми голосами протест.

2.jpg  3.jpg

Серед активістів були представники громадської організації «Нарконон», «За світ без наркотиків» та інші. Присутні люди, до речі, не тільки кияни – багато хто приїхав з інших міст України: з Одеси, Хмельницького, Харкова, Шатіловки, Херсона.

Напередодні декілька громадських організацій з різних міст також надіслали листи з підписами громадян до різних органів влади.

Опозиція була представлена зовсім невеликою групою осіб.

4.jpg   

Листи з підписами були передані і прийняті представником КМУ.

5.jpg

На плакатах всі могли прочитати написи: «Скажемо життю  - так! Скажемо наркотикам – ні!», «Україна не полігон для наркоманії», «1 наркоман підсаджує від  5 до 15 осіб на наркотики», «Кількість смертей від вживання наркотиків виросла у 12 разів, серед дітей – у 42 рази» та інші.

7.jpg

Потім активісти підійшли до будівлі Міністерства Охорони Здоров’я у Маріїнському парку – де скандували гасла, підписували листа і передали його в Міністерство.

8.jpg7.jpg 

 

У парку також роздавали антинаркотичні брошури «Правда про наркотики» перехожим і навіть представникам міліції. І чому до них так і не вийшов представник Міністерства – велике питання…

Сподіваємося на те, що раціональність і здоровий глузд переможе!

Відомий гуманіст Л. Рон Хаббард писав:«Люди помилково думають, що «почувають себе краще», або «краще діють», або «тільки тоді щасливі», коли приймають наркотики. Це не більше ніж . Рано чи пізно наркотики знищують їх фізично». Також він відмічає: «Наркотики можуть змінити особистість людини, і замість начальної особистості у нього з’являються інша, що несе в собі ворожість і ненависть, які людина скриває. Хоча не можна сказати, що це так завжди, але це вказує на зв'язок між розповсюдженням наркотиків і зростанням злочинності, зниженням продуктивності праці і культури виробництва, а також занепадом культури в цілому»… «наркотики зводять нанівець ясність розуму та етичність людини.»


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: наркотики,митинг,протест,МОЗ,активисты,Рон Хаббард
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.