28-29 січня відбулись Загальні Збори Національної молодіжної ради України

31 січня 2017, 16:31
0
35

28-29 січня в Києві відбулась щорічна зустріч представників всіх членів Національної молодіжної ради України – Загальні Збори.

Розвиток молодіжної політики в Україні перебуває на етапі становлення. В Європейських країнах існують Національні молодіжні ради, які об’єднують молодіжні організації, до яких входять активні громадські організації. Вони комунікують з органами державної влади від імені молоді, залучають ресурси на розвиток молодіжної політики, розробляють політику та стратегію діяльності. В Україні лише 2 роки тому була створена Національна молодіжна рада України. На сьогодні Спілка об’єднує 49 молодіжних громадських організацій з усієї України.

28-29 січня в Києві відбулась щорічна зустріч представників всіх членів Національної молодіжної ради України – Загальні Збори. Почесними гостями були: Ірина Бєляєва Директор департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України, Лізі Майєр, Голова Національної молодіжної ради Німеччини та Давід Нойбер, Голова Національної молодіжної ради Австрії. 

В рамках заходу було представлено Стратегію розвитку молодіжної політики 2017-2018. Учасники, спільно з експертами обговорили питання стипендій для студентів, Закону України «Про молодь», національні показники молодіжної політики, державну фінансову підтримку молодіжних організацій. Під час другого дня пройшла дискусія «Досвід розвитку молодіжної політики та участі молоді” з представниками органів державної влади».

Важливою частиною було обрання нового керівництва НМРУ – Головою на другий термін було обрано: Андрія Колобова (кандидат від Національної організація скаутів України, Генеральним Секретарем – Яну Конотопенко ( кандидатв від Взаємодія молоді).

До нової Ради НМРУ увійшли: Сухарєва Вікторія – кандидат від Сумської молодіжної рада Відокремленого Підрозділу НМРУ, Аліна Бондаренко – кандидат від Спілки Ініціативної Молоді, Кохан Олена - кандидат від Одеської молодіжної ради Відокремленого Підрозділу НМРУ, Шпілін Олег – кандидат  від Фундації Регіональних Ініціатив, Дубовий Василь – кандидат від Молодіжного націоналістичного конгресу, Миронько Оксана – кандидат від JCI Youth, Новик Олександра – кандидат від Української асоціації студентів, Бігунець Вікторія – кандидат від Всеукраїнської молодіжної асоціації медиків та Ліушан Максим – кандидат від Дніпровської молодіжної ради Відокремленого Підрозділу НМРУ. Саме ці люди будуть представляти та захищати права української молоді, консолідувати молодіжні організації на місцевому та регіональному рівнях, сприяти розвитку молодіжної політики та інтегрувати українську молодь в світовий та загальноєвропейський молодіжний рух в найближчі 2 роки.

По завершенню дискусії, для офіційного декларування співпраці, представники НМРУ передали Ірині Бєляєвій, директору департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України, Проект Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між Міністерством Молоді та Спорту України та Національною Молодіжною Радою України. В рамках документу на 2017 рік закладено підґрунтя по співпраці в кількох напрямках: інформаційному, науковому, нормотворчому, адвокаційному. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: молодежь,молодь
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.