Влада Київщини звітувала перед громадянами. Справа – за Верховною Радою!

08 грудня 2016, 12:50
Власник сторінки
0
33
Влада Київщини звітувала перед громадянами. Справа – за Верховною Радою!
Прийом громадян у Вишгороді

24 грудня, у 32-х містах Київської області відбувся розширений прийом громадян в рамках національного проекту «Діалог народу і влади та протидія корупції» за участю Едуарда Багірова.

У залах місцевих адміністрацій, під наглядом ЗМІ та громадськості, людей приймали керівники державних установ, відділів адміністративних послуг, освіти, соціального захисту, міліції, прокуратури, комунальних організацій, місцеві депутати тощо. Відбувалося жваве обговорення проблем, піднімалися гострі актуальні теми, реєструвалися звернення та скарги, визначалися способи і терміни вирішення нагальних питань. Сотні людей отримали правову допомогу і корисні поради щодо кращої організації життєвих процесів на місцях.

У Білій Церкві, Вишгороді, Сквирі та Баришівці, Миронівці, Кагарлику, Броварах, Березані, Василькові і Фастові – люди жваво відгукнулись на нову ініціативу.

Звичайно, сам автор і натхненник проекту, правозахисник Едуард Багіров не зміг би фізично бути присутнім на всіх прийомах, але у тих районах, куди особисто дістатись не вдалось, за перебігом зустрічей спостерігали представники Ліги, громадські діячі, журналісти, які були на постійному зв’язку, й корегували свої дії та сповіщали про перебіг подій.

Реалізації проекту в Київській області передувала багатомісячна кропітка робота з усіма гілками української влади, починаючи від Адміністрації Президента і Кабміну, і закінчуючи обласними і районними державними адміністраціями.

«Дорожньою картою» і офіційним мандатом проекту «Діалог народу і влади та протидія корупції» на Київщині був лист заступника керівника апарату Київської обласної державної адміністрації С. В. Кармана, на виконання доручення голови Київської облдержадміністрації О. Л. Гаргана.

Не зважаючи на те, що формально майже всі керівники районів та голови місцевих адміністрацій підтримали цей проект, на ділі ще далеко не всі з них готові до нових стандартів прозорості та відкритості у своєму служінню народові і громадам. Але всі вони мають зрозуміти, що вороття назад, до старих звичних схем, вже не буде і треба разом вчитись працювати та господарювати по-новому.

В свою чергу, простим людям також треба усвідомити і повірити в те, що такі зустрічі - не просто данина часу і гаслам Майдану, не якийсь передвиборчий піар, а системний підхід до побудови принципово нових засад взаємодії народу і влади. Що саме від активності рядових мешканців, від їх наполегливості та особистої відповідальності буде залежати добробут і процвітання місцевої громади як такої.

«Загалом, я дуже задоволений тим, як пройшов на Київщині проект «Діалог народу і влади та протидія корупції, - прокоментував журналістам своє бачення Едуард Багіров. - Зараз, прямо тут ми творимо справжню історію і майбутнє України. Я бачу, як люди приходять зі своїми проблемами, як у них горять очі, як вони готові разом із владою приймати активну участь у розбудові держави. Нам належить ще зробити дуже багато роботи, прикласти багато зусиль, але я вірю і не сумніваюсь в тому, що ми на вірному шляху.

Цей проект – основа децентралізації, основа місцевого самоврядування, який дає людям реальні механізми впливати на процеси, які відбуваються навколо них, спонукає їх відчувати себе не просто спостерігачами або прохачами, а справжніми господарями становища і власного життя. Народ продемонстрував і продовжує демонструвати свою спроможність брати на себе відповідальність за країну. Тепер справа за Верховною Радою, і я сподіваюсь, що народні депутати також усвідомлять свою відповідальність перед людьми і приймуть законопроект, який закріпить новий формат відносин між владою і народом та стане непереборним бар’єром на шляху корупції», - підкреслив правозахисник.

Як розповів Едуард Багіров, в даний час відбувається підготовка законопроекту «Діалог народу і влади та протидія корупції», який планується винести на розгляд до Верховної Ради вже в наступному році.

У рамках законопроекту проробляються деталі, які забезпечать цьому закону максимальну ефективність.

Зокрема, розробляється детальний план системи оповіщення населення щодо часу та локацій зустрічей із владою. Напрацьовуються зв’язки із місцевими громадами та громадськими об’єднаннями.

«Отже, я особисто запрошую всіх зацікавлених осіб, громадські організації, ЗМІ, чесних представників влади до співпраці. Разом ми подолаємо всі проблеми та зробимо нашу Україну успішною і процвітаючою державою, де корупція не зможе знайти собі місця», - підсумував Едуард Багіров.

Звіт про перебіг проекту на Київщині та загальні подробиці - на сайті:





Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: Київрада,Діалог з владою
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.