Політика vs мистецтво. Як Кличко привласнив столичні мурали

16 вересня 2016, 10:28
Власник сторінки
0
409
Політика vs мистецтво. Як Кличко привласнив столичні мурали
Мурал, котрий зафарбували комунальники.

Проходиш повз магазин одягу біля метро, по дорозі на роботу, а з нього по радіо лунає російська "попса". Йдеться в основному у примітивному тексті про гроші, розваги, секс.

Мимоволі замислюєшся, чому у мої вуха повинен вливатись цей бруд? Чи не повинно бути цензури на подібний абсурд? Але слухачі самі вільні обирати, як їм деградувати.

Інша справа - сучасне мистецтво, яке несе у собі крихту сенсу. У Києві, на закинутій будівлі в районі Петрівки, невідомі художники створили мурал, котрий своїм змістом прослявляв українське військо. Серед бруду закинутої багатоповерхівки, замість написів, перечисляючих імена чи частини тіла, з'явилось прекрасне зображення, яке несе у собі сенс чогось вічного та змістовного. І ось тут настає час для цензури. Комунальники за вказівкою КМДА швидко зафарбували цей мурал, адже він був створений без відповідного дозволу столичної мерії. 

Здавалося б, може меру Віталію Кличко стало образливо, що хтось забирає його славу та право дарувати киянам мурали? Та йдеться не про славу, адже автори муралу на Петрівці залишились невідомими. Йдеться про те, що ж саме зображено на цих муралах. 

Найбільший мурал у Києві знаходиться на перетині бульв. Лесі Українки та Дружби Народів. Там зображена дівчина у вишиванці. Та дівчина ця не проста, а "золота". А саме - дочка Ігоря Ніконова, першого заступника голови КМДА. Інші мурали зображують звіряток, дітей та різні нейтральні для сприйняття речі. Звіряток та дітей люблять всі, та і дочка Ніконова цілком вродлива дівчина, але сенсу у таких зображеннях мало. Що самі кияни хочуть бачити на своїх будинках? Ніхто не знає, бо не цікавиться. Як прикрашати будинки Киян, вирішує лише мерія на чолі з Віталієм Кличко. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: война,Киев,КМДА,Виталий Кличко,АТО,мурал
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.