Кому заважає професійно-технічна освіта в Україні. Питання без відповідей

17 лютого 2016, 15:24
Власник сторінки
Фінансист
0
251
Кому заважає професійно-технічна освіта в Україні. Питання без відповідей

Київська обласна рада шукає шляхи виходу з кризи, в якій опинилася галузь профтехосвіти по всій країні.

16-го лютого відбулося перше засідання робочої групи Київської обласної ради з питань забезпечення фінансування професійно-технічних та інших навчальних закладів Київської області. На засіданні комісії були присутні представники департаментів фінансів та освіти Київської обласної державної адміністрації.

В процесі обговорення проблемних питань стало відомо, що Міністерство фінансів України не виконує норму закону про внесення змін до Державного бюджету України на 2016 рік в частині фінансування закладів професійно-технічної освіти та Постанову КМУ № 41 від 04.02.2016 року в частині відкриття асигнувань та фінансування цих закладів. Тобто однією рукою дали, а друга дотягнутися до людей не може. Ті бюджети, що спроможні, фінансують ці заклади, а ті що неспроможні - чекають волі Міністра фінансів.  

Заклади до цього часу без фінансування! Також Закон проголосований 4.02.2016 в ВР не набрав законної сили. Чого? Питання до ВР. А тим часом заклади освіти живуть в режимі реального часу і несуть витрати. Може знову на демонстрацію?

Комісія почала працювати. Якщо найближчим часом не буде вирішено питання із фінансуванням ПТУ, ми спрямуємо проблему в публічну площину. Ініціюємо запит до профільного міністерства із питанням – чому відбувається така профанація та коли нарешті покладемо край безглуздій гри чиновників-бюрократів, в якій заручникам стали заклади профтехосвіти.

Пунктом другим порядку денного визначилися щодо затвердження графіку вивчення роботи професійно-технічних та інших навчальних закладів Київської області. Члени комісії закріпили поміж собою заклади освіти. Аналізуватиметься усе: кількість студентів, матеріально-технічна база, площі учбових корпусів, земельні ділянки, які займає навчальний заклад, потужність виробничих споруд тощо. За місяць надамо результати. Якщо Міністерство освіти та науки не в змозі зосередитись на реформі - депутати Київської обласної ради спроможні це зробити та надати свої пропозиції. Одним словом, хочеш щось мати - візьми і зроби сам.

Зміни до бюджету України на 2016 рік в частині фінансування професійної освіти проголосовані 4.02.2016р. Пройшло без доби два тижні. Люди півтори місяці без заробітної плати та стипендії. Жодного руху в сторону вирішення проблеми зі сторони Мінфіну.

Країні не потрібні спеціалісти?

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: Киевская область,профессиональное образование
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.