Проблеми працевлаштування української молоді

02 грудня 2015, 19:54
Власник сторінки
журналист
0
51

Інтерв'ю

 

Ти випускник ВНЗ. В тебе багато ентузіазму, ти активний, цілеспрямований і хочеш реалізувати себе  у своїй професії , на яку ти вчився 5 років.

Однак, як виявилось, це не так просто зробити, як здавалось.

Мені вдалось поспілкуватись з випускницею Київського Славістичного Університету.  Олена щойно поповнила ряди працівників ЗМІ, і  палаючи енергією, склала список редакцій, телеканалів та радіостанцій на яких вона хотіла працювати.  Але чому до сих пір, дівчина в пошуках?

Ось що мені вдалося дізнатись:

-          Олено, опишіть будь ласка Ваш процес пошуку роботи по спеціальності.

-          Ну почнімо з того, чому я відразу почала шукати роботу.   Насамперед я відчувала і до сих пір відчуваю в собі великий потенціал та бажання. Для мене робота журналістом, це і романтика, і хобі, і самореалізація. Однак, як виявилось що Україні не потрібні кваліфіковані спеціалісти, які  готові працювати навіть за копійки. Так, так, уявіть собі,  в яких редакціях, телеканалах, студіях я не була , я постійно  повторювала що гроші для мене – несуттєво, однак мене ніби і не чули.

Головне для них – резюме. Воно для кадровиків фактично є пропуском в редакцію. Варто зазначити, що в деякі журнали мене просто не пустили.  Завжди говорять одну і ту ж завчену фразу: « Нам нужен человек с опытом работы»  А де мені взяти той досвід, якщо я молода та зелена?!

 

Олена, розповідаючи свої проблеми при працевлаштуванні  обурена, та розгнівана, адже без роботи та без фінансів далеко не підеш.

 

-  Я ходила практично кожного дня по різним місцям, але скрізь мені говорили практично те саме, і я зробила  для себе висновки, що по – перше. Незважаючи на трудове законодавство України, в нас є проблеми при працевлаштуванні. Випускникам ніяк не вдається  побороти коло:  «Пошук роботи – потрібен досвід – немає досвіду – як знайти роботу без досвіду?»

І на жаль, я не одна така проблематична.  Таких як я, по всій країні щороку більшає.  Але довго без роботи сидіти неможливо, тому студенти і йдуть працювати туди, де і є фінанси і не потрібен досвід. А потім дивуються, що країні не вистачає фахівців. 

Головне, на жаль, це звя’зки . Якщо в тебе є знайомі в цій галузі, то тоді в тебе ще  є   хоч якісь шанси,  а так… (Зітхає)

Законодавству потрібна реформація, потрібно щоб довіряли та навчали і  довчали всьому необхідному, довіряли молодим. Але, багатьом непотрібна така морока, ми ще не готові до такого зарубіжного досвіду, тому  і виходить  так, що мрії багатьох потерпають крах.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.