Доводи на користь реклами і ПР-діяльності

22 жовтня 2015, 22:07
Власник сторінки
журналист
0
434

Зацікавити чи нав'язати

Одне з типових обвинувачень на адресу реклами і ПР – це маніпулювання, нав’язування аудиторії чужих для неї думок і дій. Але я можу відстояти права реклами і довести те, що люди самі собі пани, адже у всіх є своя власна думка та право вибору.

«Ви не можете примусити людей купувати ваш товар, ви можете лише зацікавити їх в купівлі цього товару» - казав Девід Огілві.

І він мав рацію, адже як я вже казала, люди самі обирають для себе ті чи інші речі у своєму житті.

Головна ціль реклами – зацікавити, привернути увагу споживача. Просто одні вміють подати правильно матеріал народу, а інші ні.

«Існує думка, що будь-яка реклама - це двигун торгівлі. Не будь-яка! Погана реклама не двигун, а гальмо!» - зазначав Девід Огілві.

Доводити те, що реклама - завжди корисна інформація, безглуздо, адже створюють інколи таке, що й на голову не одягається. Інколи подають рекламу як жарт, над яким люди лише сміються та дивуються. Такої реклами також достатньо. Треба вміти правильно доносити інформацію споживачеві.

«Мета реклами полягає не в тому, щоб розважати глядача, а в тому, щоб продавати йому товар» - доводив, знову ж таки, Девід Огілві.

Виграють ті, хто робить товар та рекламу якісно, як для себе. На цю тему Девід Огілві написав гарну цитату:

«Ніколи не створюйте таку рекламу, яку ви б не хотіли, щоб побачила ваша сім'я. Ви не стали б брехати власній дружині. Не брешіть і моїй »

Як я вже зазначала у попередніх рядках, людина сама обирає товар для себе і ніхто не може це зробити замість неї.  Все що у силах рекламодавця, це зацікавити. Як казав Клод Хопкінс:

«Любителі витріщатися на барвисту рекламу не мають нічого спільного з тими, хто зацікавлений у купівлі». Так воно і є. Багато людей лише дивляться на барвисті картинки та підспівують улюбленим роликам, але ніколи не користувалися цією продукцією. Ті хто зацікавленні в придбанні товару, по-іншому сприймають інформацію та самі обирають для себе, що є потрібним, що є корисним. Реклама лише надає зручності у виборі та змогу споживачеві легко отримувати інформацію про нові розробки на ринку, та існуючих виробників, не напружуючись над цим. Так як реклама є гарячим медіа, якщо казати про телебачення та біг-борди на зупинках та вулицях тощо.

«Реклама пояснює нам без яких надмірностей ми не можемо прожити» (Е.Маккензі), але не нав’язує нам придбати те чи інше.

«Багато дрібниць стали важливими речами завдяки правильній рекламі» (Марк Твен, письменник)

«Реклама - найбільше мистецтво 20 століття» (Маршалл Мак Лухан, фахівець в області комунікації).

І я повністю згодна з цими твердженнями, адже реклама – це майстерність. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.