Життя чи виживання

08 жовтня 2015, 13:47
Власник сторінки
журналист
0
76

семінар на тему «Взаємодія прес-служб органів влади з інститутами громадянського суспільства та ЗМІ в умовах інформаційної війни»

Життя чи виживання

14 травня 2015 року в Укртелерадіопресінституті за адресою вул. Богдана Хмельницького, 46  пройшов семінар на тему «Взаємодія прес-служб органів влади з інститутами громадянського суспільства та ЗМІ в умовах інформаційної війни» керівником якого був Віталій Довгич – завідувач кафедри періодичної преси та видавничої діяльності Укртелерадіопресінституту.

Першим виступив Борис Тарасюк – Віце-президент Парламентської асамблеї «Східного партнерства», заступник голови Комітету Верховної Ради України у закордонних справах, двічі Міністр закордонних справ України (1998-2000; 2005-2007). Його виступ мав таку назву: «Україна між заходом і Сходом: європейська та євроатлантична інтеграція – пріоритетний напрямок співпраці прес-служб оганів влади з громадськими організаціями і ЗМІ».

Другою на семінрі виступила Лада Рослицька – доктор міжнародно-правових наук (США) з темою: «Особливості роботи прес-служб в умовах інформаційної війни».

Також у семінарі брали участь такі високопосадовці як Петро Клименко, Дмитро Понамарчук, Тетяна Пасова та міністр інформаційної політики України – Юрій Стець.

Впродовж семінару мова йшла про те, що на даний момент йде гібридна війна Росії з Україною, серйозна інформаційна війна. Відбувається геополітична розстяжка між Сходом і Заходом України.  Відбувається відкрита військова агресія Росії, вона робить усе, щоб недопустити Україну до європейської інтеграції. Насамперед дає інформацію яка сприяє цьому, зомбує й настроює громадськість на те, що потрібно й вигідно, як то кажуть «замилюють очі».

«Інформаційна робота нашої державаи повинна бути спрямована на захист нашої держави, від цього залежить думка народу. Стоїть питання європейської та євроатлантичної інтеграції.

Прийнято рішення про створення протидій проти Росії, контрпропагандизькі дії. Кожного разу, Російська влада дає близько трьохсот млн. євро каналу «РТ» (Рашен Тудей), а ми вирішили створити власний російськомовний канал «Юкрейн Тудей», де буде висвітлюватись правда, яка буде протидіяти брехні агресора», - говорить Борис Тарасюк.

Впродовж бесіди високопосадовці закликали журналістів до правильного й правдивого висвітлення фактів які надаватимуть захист нашій державі.

«Дуже важливою є ситуація конфліктних зон. Інформація туди не добирається. Нажаль, наші військові також не мають адекватної інформації. Мова йшла про те, що хотіли мати тижневик чи щоденну газетку, це є дуже важливо, щоб наші хлопці мали доступ до інформації і підтримки. І коли депутати говорять, що вони не мають кошти, я дивлюся, що волонтери роблять із власних зусиль листівочки маленьки а5, це не є дуже добре.»,- говорить Лада Рослицька.

Після виступу Борису Тарасюку було задано запитання про те, скільки ми ще будемо виживати. Бориса обурило це слово і він чітко наголосив на тому, що не він так виразився, а саме адресант запитання. «Українці живуть, а не виживають!», - говорить Тарасюк. Дівчину – студентку, яка сиділа у залі шокувала ця заявка: «Звичайно, ви ноги у шампанському миєте, куди ж вам до виживання», - тихо прошепотіла вона.

Після виступу Бориса Тарасюка вона підійшла до нього особисто і запитала: «Як ви вважаєте, скільке ще буде тривати, саме ВИЖИВАННЯ середньостатистичного українця, який викручується на прожитковий мінімум?». Точної відповіді вона не почула, так як міністр закордонних справ України почав розповідати щось про 90-ті роки. Дівчина запитала наступне: «Чи є у вас джерело додаткового прибутку?», на що Тарасюк відповів: «У мене є чітка заробітня плата – 4900 грн на місяць, не більше й не менше!», на тому їх діалог було завершено. Відійшовши вона знову прошепотіла: «Ти костюм свій бачив? Й на власного шофера вистачає, які отримують заробітню плату не менше  7000грн на місяць, проте сам живе на 5 тис. грн. Не вірю!».

Конференція закінчилась узагальненням пропозицій та рекомендацій.

Залишається лише запитання: «Україна все ж таки живе, чи виживає?».

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.