Ким я є і чого я хочу

30 вересня 2015, 22:37
Власник сторінки
журналист
0
72

У 2012 році я вступила до ВУЗу Університет Україна на факультет журналістики.

Журналістика - це соціальний інститут, створений з метою забезпечення всебічного й об'єктивного інформування всіх суб'єктів суспільного життя про соціальну дійсність, що необхідне для оптимального функціонування всіх інших соціальних інститутів і суспільства в цілому як саморегульованої системи.

Соціальна місія журналістики полягає у формуванні громадської думки та управлінні масовими емоціями. Функціонування журналістики забезпечується в сучасному світі через її інфраструктуру, яка складається з технічних, інформаційних, організаційно-управлінських, навчальних закладів та установ.

Під журналістикою розуміють також практику збору, інтерпретації інформації про події, теми і тенденції сучасного життя, її уявлення в різних жанрах і формах, і подальшого розповсюдження на масову аудиторію.

Журналістика інституційно є частиною полісистеми засобів масової інформації, тобто входить у багатофункціональні інститути суспільства, такі, як: преса, телебачення, радіо, інтернет та ін.

З точки зору суспільних інтересів, журналістика адаптує частину науково-практичного знання даних груп для сприйняття масовою свідомістю з метою прийняття іншими соціальними групами моделей поведінки, ідеології (культури, моралі, етики, естетики) та способів розвитку.

 У майбутньому я би хотіла працювати кореспондентом, а саме фотокореспондентом.

Кореспондент — особа, що добуває та доставляє в ЗМІ (газету, телеканал) відомості з іншого міста або країни (фотокореспондент, військовий кореспондент, іноземний кореспондент, спеціальний кореспондент, власний кореспондент).

Фотограф або світливець — людина що створює фотографії за допомогою фотокамери.

Фотографи можуть бути професіоналами чи аматорами. Професіонали заробляють фотографією на життя, аматори знімають для задоволення.

Робота фотографа може складати просту зйомку натюрморту, портрету, пейзажу і т.д., або зйомку і обробку матеріалу. Створення фотографії може бути як творчістю одного фотографа, так і роботою цілої групи людей. Наприклад, фотографа, асистента, візажиста, моделі, фуд-стиліста, декоратора, модел’єра і т.д.

Професіонали часто поділяються на дрібніші спеціальності: фотожурналісти, весільні фотографи, модельні, рекламні, пейзажні, спортивні. Є такі, що займаються кількома видами зйомки.

Фотограф, перш за все, демонструє на відбитку свій погляд. Саме тому, фотограф є митцем. З самого початку існування фотографії між фотографами та іншими представниками штуки існував конфлікт сприйняття фотографії. Перші вважали її мистецтвом, другі – технічним процесом. Але з часом більшість визнала те, що створення образу – це по-перше створення композиції, бачення та винахід, і вже по-друге – технічний процес обробки, який теж згодом став інструментом штукарів.

Фотокореспонденту для роботи потрібна камера(фотоапарат).

Фотоапарат (фотографічний апарат, фотокамера) - пристрій (прилад, механізм, конструкція) для отримання та фіксації нерухомих зображень матеріальних об'єктів за допомогою світла.

Чому я хочу бути саме фотокореспондентом?

Я багато бачила журналістських фотографій, де все висвітлювалось і без тексту, або дивлячись на світлину хотілось прочитати саму статтю, адже мене зацікавило те, що я побачила. З дитинства я люблю писати, подорожувати та фотографувати.

Фотогра́фія (від грецького φώς (φωτός) — світло та γράφω — пишу) — сукупність різноманітних науково-технічних засобів і технологій, які мають на меті реєстрацію одиничних довготривалих зображень об'єктів за допомогою світла.

 

Фотографією (або світлиною) називають також результат фотографічного процесу — зображення, електронне або отримане на певному матеріалі, здебільшого на цупкому папері. Колекції фотографій називають фотоальбомами. Для відтворення електронного зображення потрібне устаткування на зразок комп'ютера з дисплеєм або проектором.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.