Акція українських активістів "Україна на карантин"

28 вересня 2015, 14:19
Власник сторінки
журналист
0
67
Акція українських активістів  Україна на карантин

архіви

У вівторок, 13 листопада, біля стін Адміністрації Президента відбулась акція громадських активістів «Україна на карантині».

Мета акції - привернути увагу до дефіциту коштів на лікування людей інфікованих туберкульозом, гепатитом та СНІДом. 

Активісти зібралися біля меморіального пам'ятника «Червона стрічка», біля Києво-Печерської Лаври, за адресою вул. Лаврська, 11.

«Акція «Україна на карантині» є закликом до світової громадськості та Президента України зупинити епідемію туберкульозу, СНІДу та гепатиту, носієм якого є кожен десятий українець» - повідомляють на місці, де відбувся мітинг.

В організації також повідомляють, що у проекті бюджету на наступний рік на лікування гепатиту коштів не передбачено, а на лікування СНІДу та туберкульозу закладено лише 40% від необхідної суми. Люди помирають один за одним, кожного дня біля 100 чоловік лишають нас, через захворювання, кожного року безліч матерів та батьків оплакують своїх дітей. Наша країна стає небезпечною, адже ніхто не застрахований від ураження. Хворі люди не лікуються у госпіталях, вони ходять по вулицях серед нас, їздять з нами у транспорті та торкаються усього, чого торкаємось ми. Це треба зупинити. Досить боятися того, що ти можеш прийти додому вже інфікованим і навіть не здогадуватися про це, досить боятися того, що ніде взяти грошей на лікування рідних нам людей.

Для того щоб це все зупинити треба знайти кошти на лікування. Як я вже зазначила, у бюджеті нараховується всього 40%, цього не достатньо, щоб вилікувати хворих. Саме через це, хворі на туберкульоз, СНІД та гепатити звернулися до Віктора Януковича із проханням врятувати їхні життя, давши спеціальне доручення виділити 1 млрд гривень у бюджеті 2013 року на їх лікування.

13 листопада, з супроводом багатьох репортерів та кореспондентів, у тому числі і з BBC, ми зібралися біля Адміністраціх Президента та передали лист, де вказано наше прохання, про виділення коштів на лікування народу та скасування карантину в Україні.

Сподіваємося нас почують та допоможуть підвестися з колін!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.