Відкритий лист до міністра Внутрішніх справ України Арсена Борисовича Авакова

30 червня 2015, 23:34
Власник сторінки
3
950
Відкритий лист до міністра Внутрішніх справ України  Арсена Борисовича Авакова

Шановний Арсене Борисовичу!

5 червня цього року з трибуни Верховної ради Прем'єр-міністр України  Арсеній Яценюк заявив про звільнення начальника ГУ МВС у м. Києві, Олександра Терещука, на підставі Закону України «Про очищення влади». Усі ми, співробітники міліції міста Києва, зрозуміли, що генерала Терещука люстровано. Це було, безперечно, зрозуміле та вірне рішення. Вся київська міліція, за виключенням тих, хто перебував і перебуває у корупційних зв’язках із Терещуком, беззаперечно підтримує таке кадрове рішення. Така підтримка зазначеного рішення пов’язана з тим, що за час свого перебування на посаді Терещук не продемонстрував достатній для столичної міліції професійний та морально-етичний рівень.

Але за наявною інформацією,  генерала Терещука було  звільнено за власним бажанням. Таке формулювання  начебто зазначено у наказі про його звільнення. Даний наказ з якихось причин до цих пір не був доведений до особового складу ГУ МВС в м. Києві, та не був жодним чином оприлюднений.

 Користуючись цією обставиною, люстрований генерал Терещук, уже місяць після такого свого «звільнення» продовжує керувати міліцією Києва з власного кабінету на вулиці Володимирській. При цьому, він демонстративно вивісив свій портрет при вході в приміщення головного управління з підписом «начальник ГУ МВС в м.Києві, генерал  Терещук». Терещук  продовжує також використовувати службові автомобілі та особовий склад головного управління у власних, особистих цілях. Невже у співробітників МВС немає інших завдань, крім обслуговувати люстрованого генерала? Нас усіх обурює цей факт! Здивовані та шоковані також і  заявники міліції , котрі з подивом запитують «то люстрували Терещука чи ні?» Ми не знаємо що їм відповісти. Якщо він дійсно звільнений на підставі закону Про очищення влади, то всі подальші дії генерала Терещука повинні кваліфікуватись навіть не як зловживання службовим становищем, а як шахрайство!

Українські ЗМІ неодноразово повідомляли про зловживання  Терещука на посаді начальника  волинської міліції. Також велика кількість журналістських розслідувань були присвячені діяльності Терещука вже на посаді начальника ГУ МВС м. Києва. При цьому, журналісти помітили лише невелику частину верхівки корупційного айсбергу, який створив і приховує в столиці генерал міліції. Всі оприлюднені в ЗМІ факти є правдою, лежать на поверхні і відомі кожному міліціонеру  Києва. Бо багато кому з правоохоронців навязували виконувати замовні вказівки Терещука, закривати очі на злочинні дії громадян та збирати гроші «на верх» для потреб «начальства».

Через своїх підручних: заступника начальника Анатолія Щадила та начальника управління кадрів ГУ МВС у м. Києві Богдана Думу, генерал продовжує  свою злочинну діяльність, яка направлена на отримання незаконного  прибутку від  схем та оборудок, що втілює нечистий на руку бізнес під покровительством Терещука. При цьому, сам Б. Дума, майже відкрито приторговує посадами, наносячи шкоду професійному рівню особового складу ГУ МВС в м. Києві.

Нам щиро імпонує Ваша позиція, як принципової людини та керівника МВС, що направлена на запровадження нових стандартів роботи української міліції. Діяльність цього органу повинна бути відкритою та, безперечно, законною, бо тільки тоді нам повірять люди. Але у цьому явно не зацікавлений сам генерал Терещук разом зі своєю командою, котру краще назвати спільниками.

 Напевне, саме тому нещодавно на одній із нарад в Головному управлінні МВС м. Києва, генерал відкрито заявив, що з нетерпінням чекає звільнення Вас, як міністра, з посади. І тоді він убезпечить себе, своїх спільників, свої незаконні оборудки та свій тіньовий бізнес. Терещук постійно дезінформує особовий склад, що Авакова скоро звільнять, а його повернуть на посаду. Ніби то це пообіцяв сам Президент. Як тоді ставитись до заяви Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка?

Шановний Арсене Борисовичу! Ми чудово розуміємо, якою наразі має бути столична міліція - приклад порядку, законності та оперативності для всієї України. Але до таких керівників, як Терещук, Щадило та Дума, і в співробітників міліції, і в киян виникає забагато питань. Тому просимо Вас:

-         призначити ретельну перевірку зловживань Олександром Терещуком та його спільниками своїм особливо-важливим службовим становищем, яке відображається у фактах, про які неодноразово повідомляли українські ЗМІ та представники державних органів громадських організацій.

-         провести перевірку відповідності займаній посаді заступника начальника ГУ МВС у м. Києві полковника А. Щадили з урахуванням Закону України «Про очищення влади»;

-         для запобігання дестабілізації в роботі підрозділів міліції в  столиці, невідкладно призначити нового начальника ГУ МВС у м. Києві. Призначення професійного курівника унеможливить подальші зловживання та шахрайські дії начебто звільненого Терещука.

 

Суспільство і співробітники Головного управління МВС у м. Києві чекають на прозорі результати перевірки та відповіді на запитання. Ми впевнені, що не тільки кияни вітатимуть такі дії керівництва МВС по відновленню довіри до працівників правоохоронних органів.

 

З повагою, ветерани та працівники ГУ МВС у м. Києві

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: МВС,Київ,міліція,Арсен Аваков,Міністр МВС
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.