Часовий міст минулого

29 квітня 2015, 19:24
Власник сторінки
0
44

«Як часто...потомство звертається до минулого, як часто шукає воно рішень майбутнього у минулому, і як часто хотілося б йому бачити для цього предків у повній картині, з усіма дробами їхніх пристрастей, їхніх відносин, навіть помилок…» Б. Польовий


Музей совєтскої окупації у місті Києві вразив не тільки своєю документацією, фактологічною інформацією, а й привітливістю та простотою. Музей сам по собі просторий, вдало розташований як територіально, так і в середині. Безліч плакатів з документальною інформацією тогочасних подій. Музей совєтскої окупації висвітлює злочини комуністичної режиму в період 1917-1991 р.р..

Це дзеркало минулого без якого не було б сьогоднішнього теперішнього. Найбільш цікава для мене є експозиція «Забуттю не підлягає – хроніка комуністичної інквізиції». Ця розробка систематизована і деталізована у кожному періоді аж до незалежності України. Експозиція налічує 57 плакатів, та додає довідник-путівник українською мовою, але який перекладений анлійською та російською. Для презентації розробки видруковано понад 600 примірників, які роз’їхались по містах України, а також за кордон. Також, що вражає, що засновники музею дуже творчо і сучасно підійшли до популяризації: випустили СD- диски. Багато інформації з музею є надруковано у книгах: С. Вакулишина «Голодова катастрофа в Києві», Р. Круцик « Дем’янів лаз», М. Ільящук « Сталінським курсом» та інші.

Щодо експозиції :у  лівій частині плакатів виписана хронологія історичних подій за роками і місцями від часу створення Української Народної Республіки, альтернативного з'їзду Рад у Харкові, перших ленінських декретів, рішень партійних з'їздів, Пленумів, Постанов бюро, інших рішень комуністичної влади та подій, що відбувались у період від 1917 до 1991 років.

Права частина плакатів на основі фотографій, незаперечних фактів, досі невідомих секретних документів із різних архівів, наукових висновків та статистики розкриває хронологію подій та наслідки керівництва комуністичної  Експозиція «Забуттю не підлягає» правдиво відтворює історичну хронологію долі мільйони етнічних українців та людей інших національностей, які проживали в той час на Україні, які загинули внаслідок злочинної політики совєтських окупантів. Усі злочини комуністичного тоталітаризму творились в умовах суворої секретності, і тому більшість населення України недостатньо про них поінформований.

Більшість людей у всьому світі мало знають про історію України і про те, якою ціною ця друга найбільша за територією і населенням країна Європи стала незалежною демократичною державою в 1991 році. Комуністичні ідеологи заклали у нашу історію безліч історично-політичних міфів. Міфи призводять до протистояння в будь-якому суспільстві. Побороти їх можна тільки правдою.

Цю правду можна побачити  у Музеї Совєтскої Окупації. В нашій Україні потрібно чим більше відкривати таких музеїв, адже тільки фактами ми можемо засвідчити нашу правоту в історії.

Дякуючи, нашому викладачу Сергійчуку Володимиру Івановичу що, я черпнула з глибини історії багато корисної та незнаної ще для себе інформації, яка мені додає освіченості і впевненості у своїх знаннях.

Наостанок,  щоб уявний часовий міст між нашим минулим і майбутнім України не зник, справжні сини та доньки повинні знати і пам'ятати історію, культуру своєї країни, видатних співвітчизників, а також учити цьому своїх дітей. Бо ми- це наше майбутнє.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.