Нові призначення, старі поблеми.

01 лютого 2015, 17:12
Власник сторінки
Громадський активіст
0
363
Нові призначення, старі поблеми.

Майже рік в Дарницькому районі нова влада. Які проблеми вдалось вирішити, і чи можна було попередити забруднення води в Бортничах?

От-от відгриміли та розчинилися серед журналістських публікацій шокуючи заголовки про отруєння десятків людей просто у самісінькі столиці. Новина стала на стільки гучною, що навіть так звані працівники російських засобів масового зомбування використали її у цілях інформаційної війни. Про шок самих киян, а особливо мешканців мікрорайону Бортничі годі й казати: навряд хтось з мешканців столиці міг використовувати воду з під крану без усяких побоювань у перші дні після катастрофи.

У всьому поспішили звинуватити ЖЕК, мовляв нарікання на якість води від мешканців були і раніше, та там тільки відмахнулись рукою. Воно й не дивно, у нас завжди винні найдрібніші виконавці, і чомусь завжди забувається золоте правило – риба гниє з голови!

Так от, у мене виник ряд питань саме до очільників району.

Перше, про що б хотів запитати: чому через несправність водопостачання в одному з мікрорайонів захворіло біля півтори сотні осіб, а серед очільників району немає жодного рапорту про відставку з посади!? Але це питання риторичне - ми ж поки не в Європі, там би мабуть і самого міністра змусили  піти.

Друге, чому сьогодні хтось дивується що така катастрофа сталась? Як повідомляє голова Дарницького району Геннадій Сінцов, для того щоб остаточно вирішити проблему з водою в Бортничах, потрібно ввести в експлуатацію гідровузол в мікрорайоні (вартість 2, 228 млн. гривень) а також доробити водопровід, який там вже є (вартість 4,5 млн. гривень), і гроші на це  вже закладені в кошторисі столиці.  Що це означає? – запитаєте Ви.

Це означає, що про проблеми з водопостачанням в мікрорайоні влада знає вже давно! А отже, можна було провести всі необхідні профілактичні заходи, щоб фекальні маси у питну воду не потрапили!

Чому хтось дивується, якщо каналізація в Бортничах сьогодні виглядає ось так:



І пане Сінцов, а чи не Ви так любили писати про жахливий стан каналізації в Інтернеті, ще до того як сіли в крісло голови ДРДА?  І чи не били мешканці на сполох про аварійний стан колодязів ще до Нового Року? (конкретно по вул. Дяченка)

Питання №3! Районна владо, тебе хоч якось цікавлять власні мешканці? Чому на ситуацію одразу відреагували мер, головний санітарний лікар, представники комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, інші… А що ж голова району??? А голова району, схоже з його фейсбуку,  катався на лижах:

Відпочинок в горах це звісно добре, Геннадію Львовичу, та коли перші інфіковані зявляються вже на початку місяця, і очевидно Ви про це знали, то може правильним було б залишитись, і як то кажуть «тримати руку на пульсі»? Більше того, від мешканців Бортинчів мені дідомо, що на дзвінки в адміністрацію ніхто не міг відповісти, мовляв немає кому.  Я розумію, що дарничани Вас не обирали, що Вас сюди призначили, але це ж Ваш район, Ваші мешканці…

Та зрештою, хто я такий щоб давати чиїмось діям оцінку. Є ж у нас відповідні органи. Тим більше сьогодні відомо, що по даному інциденту районною прокуратурою відкрито кримінальне провадження. Цікаво, хто ж в решті решт понесе покарання, коли покровителем голови Дарницької адміністрації за деякими даними є сам пан генеральний прокурор Ярема? До речі, стосунки пана генерального прокурора і пана голови Дарницького району є досить цікавими. Вони є такими, хоча б з огляду на те, що приймальнею кандидата в народні депутати України Яреми в мікрорайоні Бортничі, займалась дружина пана Сінцова – Наталя Бондровська. Тепер думаємо разом: дружина голови ДРДА працювала в громадській приймальні в мікрорайоні де сталося лихо – чи знала вона про стан водопостачання в мікрорайоні? – Мабуть що так. Ну у всякому разі, тоді ще кандидат у нардепи Ярема знав, і не одноразово на цьому наголошував під час передвиборчої агітації. Під час тієї ж кампанії пану Яремі активно допомагав і сам Сінцов. (детальніше про звязки Сінцова та Яреми спробую написати в наступній статті) Мабуть за ті послуги сьогодні він і займає свою посаду, інакше я навіть не знаю чому…

Посудіть самі. Деякі рішення КМДА, в Дарниці відверто саботуються. Ну наприклад та ж боротьба з МАФами. Їх число не те що не зменшилось, а візуально навіть збільшилось. Ось така у нас боротьба з малими архітектурними спорудами в районі, пане Кличко! – Ніяка.

 Не здивуюсь, якщо ларьки скоро вже навколо самої будівлі ДРДА стоятимуть. З огляду на ситуацію в Бортничах, відвертим блюзнірством є встановлення МАФів, що спеціалізуються на очищені води. Виглядає так, ніби хтось каже:

- «Знаєте, я не можу дати Вам чисту воду безкоштовно. Купуйте…»

Від комерції знову повернемось до екології та чистоти довкілля. Так от, не Бортничами єдиними.

Так, мушу констатувати, що наш район мабуть ніколи не відрізнявся охайністю. Стихійні сміттєві звалища виникали то тут, то там. Єдине, що раніше вони з часом і зникали, а от сьогодні район поступово перетворюється на звалище. В травні цього року, я публікував фотоматеріали про стан навколишнього середовища в деяких частинах району. На превеликий жаль ситуація там залишається такою ж як і була. Це стало особливо помітним, коли зійшов сніг.

Тоді, в травні, я писав, що варто сподіватись на краще, та сьогодні стає очевидним, що нажаль Геннадій Сінцов перетворюється з надії багатьох дарничан, на чергового чиновничка, що сівши у своє крісло забув про потреби звичайного люду.

Не подумайте, що на Геннадія Львовича у мене якісь особисті образи, або що до нього я відношуся упереджено. Я б ні в якому разі не дивувався його діяльності, або бездіяльності, якби не одне але. Пан Сінцов завжди виступав в образі борця за справедливість та хотів здаватись добрим господарником. На ресурсі drda.org.ua,  до якого Геннадій Львович має пряме відношення ,публікувались статті та звіти про всі нагальні проблеми району. Особисто мені, це давало надію на те, що коли влада в районі зміниться, можна буде розраховувати на якісні зміни і в його благоустрої. Пройшов рік, а крига так і не сунулась, навпаки – «намерзло» ще більше… Ну що ж, як користуватись владними ресурсами справа особиста. Врешті, кожному повертається за свої вчинки...

І на останок. Я намагаюсь ніколи не торкатись особистих тем, тем сімї,  та якщо фото потрапило в Інтернет, то в цей раз дозволю собі прокоментувати. Любити дружину – прекрасно, робити їй цінні подарунки – ще краще. Але тоді, коли значна частина українців знаходиться в такій ситуації, що ледь може дозволити купити собі хліба, такий презент виглядає відвертим хизуванням матеріальним становищем, і виглядає як звичайнісіньке блюзнірство… До речі, скільки зарплат держчиновника треба відкласти на таку красу?


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: Дарница,Київ,Бортничи,ДРДА
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.