Яке майбутнє готують Києву опоненти нового Генплану?

18 листопада 2014, 10:09
Власник сторінки
Начальник КО "Інститут Генерального плану міста Києва"
0
140

У проекті нового Генплану сформульована місія Києва - його «столичність». В жодній з столиць Європи не вводиться мораторій на будівництво, а затверджуються правила зонування

У столичних агломераціях Європи проживає до 20% населення держави, оскільки столиця приваблює молодь різноманітними можливостями освіти, працевлаштування, відпочинку та розваг.

Опоненти нового Генплану явно хотіли б бачити Київ не столицею незалежної держави Україна, а «регіональним центром південно-західного краю» без інвестицій, із замороженою економікою.

Усі столичні міста Європи будують додатково 1 кв. м. житла на 1 жителя щорічно, при цьому не розповзаючись, як чорнильна пляма, на прилеглі території.

Встановити мораторій на будівництво в місті - це популістське і шкідливе для міської економіки рішення. Наприклад в 2013 році, за даними Держстату, будівельними організаціями Києва було виконано робіт на 12,0254 млрд. грн, при цьому будівельний комплекс приніс бюджету до 3,5 млрд. грн прямих доходів за рахунок податків і пайових відрахувань. Адже будівництво не дарма завжди вважалося «локомотивом» економіки. Воно створює внутрішній ринок для металоконструкцій, машинобудування, будівельних матеріалів та інших галузей.

Проте в Києві з ініціативи Департаменту містобудування та архітектури КМДА було прийнято рішення Київради від 14.07.2011 р. про призупинення будівництва, реконструкції та капітального ремонту будівель в межах вулиць Ірининської, Рейтарської, О. Гончара, Великої Житомирської, Михайлівської та Михайлівського провулка.

Бездоказові наклепи про «сфабрикований генеральний план» поширюються в той момент, коли зусиллями Київради підготовлено проект рішення про встановлення мораторію на будівництво в буферній зоні пам'яток культурної спадщини ЮНЕСКО - ансамблю споруд Софійського собору та Києво-Печерської лаври.

В жодній з столиць Європи не вводиться мораторій на будівництво, а затверджуються правила зонування, в яких встановлюються чіткі регламенти висотності і щільності забудови кожної земельної ділянки, яких усі дотримуються.

Будь-якому студенту зрозуміло, що на основі безнадійно застарілих матеріалів Генплану-2020, виконаних на топооснові 1987 року, коли в Києві взагалі не було сформованих земельних ділянок, розробити Зонінг неможливо. Очевидно, саме безкінечне затягування цього питання і є головним завданням адептів «вічного життя» Генплану-2020.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: КМДА,Виталий Кличко,Генплан Киева,УДАР Віталія Кличка,Зеркало Недели,Павло Рябікін,Рябікін,Рябикин,генплан Києва,Генеральный план развития Киева до 2025 года,Генплан-2025,Київське Віче КМДА,Управління охорони культурної спадщини КМДА
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.