Столична влада хоче заробляти на киянах методами Черновецького

13 серпня 2014, 13:03
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
96

Київські депутати хочуть запровадити платний в'їзд до центральної частини міста

Днями один із провладних депутатів Київради оголосив про наміри запровадити платний в’їзд до центральної частини міста. Ще й благородно пояснив необхідність такого кроку: для фінансування ремонту й будівництва доріг і мостів. 

Хай як це парадоксально звучить, але соратник Кличка майже дослівно повторює задум Черновецького зразка 2008 року. Тодішній мер також хотів збирати плату з автомобілів, що в’їжджають до центру Києва, і теж обіцяв спрямовувати отримані кошти на ремонт і будівництво доріг. УДАРівці, які увесь час боролися із Черновецьким, різко почали втілювати в життя його задуми. Це реінкарнація чи мерське прокляття? Або просто високопосадовці, незалежно від їхніх прізвищ і приналежності до політичної сили, не можуть вигадати нічого розумнішого, аніж збирання коштів з містян. Тільки чомусь ці посадовці перед тим, як оголошувати про збирання коштів, навіть не замислились про те, що в теперішній транспортній схемі Києва Хрещатик і прилеглі вулиці мають надважливе значення для тих, хто іде з лівого берега на правий. І така плата фактично означатиме додатковий «податок» для людей, які живуть на лівому березі, а працюють – на правому. 

По-друге, автори ідеї платного в’їзду ані слова не сказали про перелік вулиць, за в’їзд на які доведеться платити. Хто визначатиме цей перелік і за яким принципом? Чи сплачуватимуть за в’їзд до центру депутати Київради, народні обранці, міністри та інші високопосадовці, адже владні будівлі здебільшого розташовані саме у середмісті? Чи цей тягар ляже винятково на пересічних киян?

Доволі дивно виглядає посилання новаторів на досвід Лондона, де в’їзд до центру міста є платним. Адже у столиці Британії дуже добре розвинена мережа громадського транспорту. А про Київ такого сказати аж ніяк не можна. І чиновники не поспішають створювати нові тролейбусні й трамвайні маршрути.

Ще можна було би зрозуміти заборону на в’їзд автомобілів до центральної частини міста з метою покращення екологічної ситуації, адже у столиці щороку на 7% збільшуються викиди  СО2, основним забруднювачем повітря у місті є автомобільний транспорт, а найбільш забруднене повітря саме у центральній частині Києва. Та екологічна складова, схоже, провладну команду мало хвилює. Значно цікавіше збирати гроші з містян. Замість того, щоби раціонально та прозоро використовувати бюджетні асигнування, не допускати зловживань на тендерах, не оплачувати роботи за завищеними цінами… 

Чим закінчиться запровадження нового стягнення в умовах зростання тарифів на житлово-комунальні послуги й девальвації гривні – покаже час. Так само згодом побачимо, чи це єдина ідея Черновецького, яку надумала реалізовувати команда Кличка, чи нам ще доведеться згадати і про платний в’їзд у Київ, і на територію кладовищ, і про плату за зустріч з мером, і про решту винаходів «молодої команди»?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.